De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Netflix test promofilmpjes tussen afleveringen door en kijkers zijn woedend

Michel van 't Klaphek
18 augustus 2018, 10:33
2 min leestijd
Netflix test promofilmpjes tussen afleveringen door en kijkers zijn woedend

Netflix experimenteert met het tonen van promofilmpjes tussen afleveringen van een serie. Het bedrijf zegt dat ze hiermee aanbevelingen voor nieuwe films en series persoonlijker willen maken, maar veel Netflix-kijkers vinden het vooral reclame.

Lees verder na de advertentie.

Netflix-aanbevelingen tijdens het kijken zorgen voor onvrede

De filmpjes verschijnen full-screen wanneer je een aflevering van een serie hebt afgekeken, en op het punt staat om aan de volgende te beginnen. Je ziet onder meer de titel, beschrijving en een korte voorvertoning van de film of serie die wordt aangeraden. Het lijkt om dezelfde aanbevelingen te gaan die momenteel onder het kopje ‘Meer zoals dit’ worden getoond.

Netflix heeft in een reactie aan TechCrunch laten weten dat het gaat om een kleinschalig experiment: slechts een beperkt groepje krijgt de promofilmpjes te zien. Twitter loopt onderhand wel vol met mensen die hun onvrede uitspreken over het experiment. Zij vinden dat het gaat om reclame, en niet om aanbevelingen.

Netflix-aanbevelingen-voorbeeld

Daarnaast is er wat verwarring ontstaan over het kunnen skippen van de promo’s. Een Reddit-gebruiker maakte namelijk als eerste melding van het experiment en zei hierbij dat de voorvertoning niet kon worden overgeslagen.

Dit is niet waar, zo zegt de videostreamingdienst. De filmpjes kunnen overgeslagen worden door op ‘Doorgaan’ te drukken. Netflix voert de test uit omdat een eerder experiment, waarbij tijdens het openen van de app direct een video begint af te spelen van een uitgelichte film of serie, goede resultaten opleverde.

Netflix experimenteert continu

Grote techbedrijven als Netflix testen aan de lopende band nieuwe functies. Zo schijnt men bezig te zijn met de introductie van een nieuw Ultra-abonnement dat hetzelfde biedt als het huidige Premium-pakket. Ook voerde Netflix onlangs een kinderslot in waardoor ouders kunnen bepalen wat hun kinderen mogen kijken, en wat niet.

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron afbeelding: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen