Mijlpaal voor Netflix na goed kwartaal: ruim 100 miljoen gebruikers

Rutger Otto
18 juli 2017, 11:13
2 min leestijd
Mijlpaal voor Netflix na goed kwartaal: ruim 100 miljoen gebruikers

Videodienst Netflix kon in het afgelopen kwartaal rekenen op 5,2 miljoen nieuwe abonnees. Dat is flink meer dan verwacht.

Lees verder na de advertentie.

Netflix telt 100 miljoen abonnees

Netflix maakte zijn meest recente kwartaalcijfers bekend en daaruit blijkt dat de dienst al in april over de grens van 100 miljoen gebruikers ging. Het vorige kwartaal, dat halverwege april eindigde, werd afgesloten met 98,75 miljoen abonnees.

In totaal kwamen er de afgelopen maanden 5,2 miljoen nieuwe gebruikers bij van over de hele wereld. Dat was meer dan vooraf werd geschat. De teller van Netflix-abonnees staat nu op 104 miljoen. Voor het eerst komt iets meer dan de helft daarvan (50,1 procent) uit andere landen dat de Verenigde Staten. Hoeveel Nederlandse gebruikers zijn, is overigens onduidelijk. Die cijfers maakt Netflix doorgaans niet bekend.

netflix 100 miljoen abonnees

Dat er boven verwachting veel nieuwe abonnees kwamen, is volgens Netflix zelf met name te danken aan de populariteit van eigen films en series. De afgelopen maanden kwamen bijvoorbeeld House of Cards, Master of None en Okja uit op het platform. Voor 27 eigen series ontving Netflix een week geleden 91 Emmy-nominaties.

Niet alleen in de bioscoop

Netflix ging ook nog even in op de rel die afgelopen mei in Cannes ontstond. De Netflix-film Okja deed mee voor de hoofdprijs van het festival, maar stuitte op tegenstand vanuit de filmwereld omdat hij niet in de Franse bioscoop draaide en zomaar online ‘gedumpt’ werd.

“We begrijpen dat onze aanpak – het debuteren van films op Netflix – tegen de traditie van Hollywood indruist”, zegt de dienst daarover. “Maar we geloven dat we de filmindustrie kunnen veranderen door toegang tot content zo simpel mogelijk te maken voor mensen. We bieden niet alleen grote regisseurs een platform, maar ook nieuwkomers.”

Pioniers van internet-tv

Netflix spreekt vrij lovend over zijn concurrenten die ook video-on-demand via internet bieden, zoals YouTube en HBO. “We zijn allemaal pioniers van internet-tv en samen nemen we lineaire televisie over”, zegt het bedrijf. “Veel van dit soort diensten zullen succes boeken, omdat de vraag zo groot is en omdat er veel vrije tijd is. Het internet is misschien niet goed geweest voor de muziekindustrie door piraterij, maar het is geweldig voor de groei van de video entertainment wereldwijd.”

Lees het laatste nieuws over Netflix

Bron: Netflix
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu