Nest-thermostaat en -rookmelder nu in Nederland en België verkrijgbaar

Gijs Ettes
25 september 2014, 9:59
2 min leestijd
Nest-thermostaat en -rookmelder nu in Nederland en België verkrijgbaar

De slimme Nest-thermostaat en -rookmelder zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland en België. Beide werken samen met een app en leren van het gedrag en de voorkeuren van jou als gebruiker.

Lees verder na de advertentie.

Meer over Nest

Nest rookmelder

De naam van de Nest Learning Thermostat zegt het al: hij leert van je gedrag en anticipeert daarop. Nest weet wanneer je naar je werk vertrekt of juist vrij bent en heeft in de gaten hoe laat je ‘s avonds het bed in duikt. De slimme thermostaat past daarop de temperatuur aan en werkt met bijna alle centrale verwarmingssystemen, waaronder combi- en condensatieboilers en boilers die alleen warmte produceren.

De Nest Protect: Smoke + Carbon Monoxide Alarm houdt de rook- en koolstofmonoxideniveaus in je huis in de gaten, kan de bron van koolstofmonoxide of rook benoemen en deze zelfs uitschakelen. Wanneer Nest iets detecteert dat niet in de haak is, verstuurt hij een pushbericht naar de Nest-app op je iPhone (of Android-toestel).

nest-app

Met de app kun je de thermostaat en de rookmelder instellen en beheren, alsmede actuele informatie over jouw huis krijgen. Nest raadt aan om beide producten door een professionele installateur te laten installeren en heeft daarvoor veel mensen opgeleid.

Thermostaat en -rookmelder kopen

De thermostaat en rookmelder zijn per direct verkrijgbaar bij meer dan 90 winkels en online via Coolblue, Dixons, Google Play, iCentre en Media Markt, en via de Nederlandse website van Nest en Essent. De thermostaat heeft een prijskaartje van 219 euro, terwijl de rookmelder 109 euro kost.

Overigens ontvang je bij Essent Groene Stroom & Gas 3 (driejarig contract) een thermostaat voor 49 euro en betaal je 79 euro voor de installatie. Wie voor het Essent Groene Stroom & Gas 5 (vijfjarig contract) kiest, krijgt de thermostaat gratis en betaalt tevens 79 euro voor de installatie.

Er komt ook een speciale dock beschikbaar voor gezinnen die geen thermostaatkabels in de muur hebben, die een draadloze thermostaat willen vervangen of die alleen de plek van de thermostaat willen veranderen. Het dock heeft een adviesprijs van 35 euro.

Nest-app downloaden

Via onderstaande link kun je de Nest-app downloaden. Deze vereist iOS 6 of nieuwer en tenminste 30,6MB aan vrije opslagruimte.

Nest

Nest Labs

Gratis via App Store

Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Nest
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu