Nest werkt straks ook met je koelkast, wasmachine en verlichting

Gijs Ettes
5 januari 2015, 12:33
1 min leestijd
Nest werkt straks ook met je koelkast, wasmachine en verlichting

Nest, de slimme thermostaat en rookmelder van het gelijknamige bedrijf, wordt steeds slimmer. Beide apparaten kunnen straks samenwerken met enkele koelkasten van LG, wasmachines van Whirlpool en de Hue-lampen van Philips.

Lees verder na de advertentie.

Bredere Nest-ondersteuning

nest-ondersteuning

Vandaag heeft Nest, dat sinds kort onderdeel is van Google, bekendgemaakt dat het lijstje fabrikanten dat deel uitmaakt van de Works with Nest-familie wordt uitgebreid met 15 nieuwe bedrijven, waaronder LG, Whirlpool en Philips. Ook ondersteuning voor het slaapsysteem van Withings wordt toegevoegd.

Nest detecteert wanneer je als gebruiker je huis verlaat en kan gekoppelde apparaten vervolgens uitschakelen of in een energiebesparende stand zetten. In het geval van Philips Hue gaan de lampen rood knipperen als de rookmelder van Nest rook detecteert. Ook telefoonservice Ooma wordt ondersteund; in geval van rook of een teveel aan koolstofmonoxide wordt een alarmnummer gebeld. Standaard kan Nest automatisch de temperatuur van je verwarming regelen.

Ook handig is de ondersteuning voor de slimme Kevo-sloten, zodat je deuren automatisch wordt gesloten als je op pad gaat. Al eerder werd ondersteuning voor Google Now (de tegenhanger van Siri) en Dropcam (beveiligingscamera met wifi) toegevoegd. Omdat de diensten naadloos samenwerken met Nest heb je geen aparte app als IFTTT meer nodig om apparaten in je huishouden te automatiseren.

Bron: Engadget
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu