Nest Cam IQ: slimme beveiligingscamera met gezichtsherkenning

Lars Paijmans
31 mei 2017, 10:30
2 min leestijd
Nest Cam IQ: slimme beveiligingscamera met gezichtsherkenning

De Nest Cam IQ is de slimste beveiligingscamera die Nest tot nu toe heeft gemaakt. Dankzij de techniek van Google Foto’s weet hij namelijk precies wie er in huis is.

Lees verder na de advertentie.

De Nest Cam IQ weet wie er thuis is

Het zusterbedrijf van Alphabet zet met de Nest IQ duidelijk in op kwaliteit. De camera heeft een 4K hdr-beeldsensor en een krachtige Qualcomm-cpu. Hierdoor kunnen 1080p-opnames gemaakt worden, met een hogere resolutie. Dit is geen overbodige luxe, want hierdoor kun je beter inzoomen zonder teveel kwaliteit te verliezen.

Daarnaast heeft de Nest Cam IQ een nachtcamera dankzij twee infrarode led-lampjes, die haast onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. Het apparaat heeft verder een speaker en drie microfoons die ruis en echo’s onderdrukken. Een stevige standaard moet het makkelijk maken om de camera precies goed weg te zetten in je huiskamer.

Nest Cam IQ

Tot zover heeft de Nest Cam IQ dus alles wat je van een high-end-veiligheidscamera verwacht, al wordt het ‘IQ’-gedeelte van de naam pas duidelijk als je naar de software kijkt. Dankzij de deep learning-techniek van Google weet het apparaat namelijk precies wat er in zijn gezichtsveld beweegt.

Hierbij maakt de camera bijvoorbeeld onderscheid tussen schaduwen, huisdieren en mensen. Zodra de IQ heeft vastgesteld dat het om een mens gaat, zoomt de beveiligingscamera automatisch in om bewegingen te volgen.

Vanaf vandaag te bestellen in Nederland

Combineer je dit met een Nest Aware-abonnement waar je maandelijks of jaarlijks voor betaalt, dan herkent de camera personen en maakt hij onderscheid tussen vrienden, familieleden en vreemden. Op basis hiervan krijg je notificaties op je iPhone, ongeacht waar je bent. Door verbeterde microfonen zegt Nest dat de IQ ook weet als een hond blaft, een alarm afgaat of een raam wordt ingeslagen.

De Nest Cam IQ is vanaf vandaag te bestellen in Nederland en België voor 349 euro via deze link. De eerste exemplaren worden eind juni geleverd.

Bron: Nest
Categorie: Accessoires

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen