De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nest Cam: beveiligingscamera komt in juli naar Nederland

Wouter Nijsen
17 juni 2015, 21:43
2 min leestijd
Nest Cam: beveiligingscamera komt in juli naar Nederland

De Nest Cam, een slimme beveiligingscamera die 199 dollar gaat kosten, is vanavond officieel onthuld. Ook zijn er updates aangekondigd voor de slimme thermostaat en rookmelder van Nest.

Lees verder na de advertentie.

Dit moet je weten over de Nest Cam

Het hing al een tijdje in de lucht, maar vanavond is de Nest Cam officieel gepresenteerd. De eerste beveiligingscamera van Nest, dat sinds begin 2014 onderdeel uitmaakt van Google, werkt met een slimme app en heeft enkele handige features. Zo worden video’s opgenomen in 1080p, met een kijkhoek van 130 graden.

Ook is de Nest Cam voorzien van een bewegingssensor, die vooral in het donker tot zijn recht komt en ervoor zorgt dat de camera je op de hoogte stelt van ongenode gasten. Verder kan de camera van het apparaat tot 8 keer zoomen en is er een wifi- en bluetoothverbinding aanwezig.

Nest Cam 2

Net als bij andere producten van Nest, werkt de Nest Cam met een slimme iOS-app. Die gebruik je niet alleen om het apparaat te bedienen, maar nu ook om video naar je iPhone of iPad te streamen. Dat is vooral handig wanneer je even niet thuis bent.

De app van Nest wordt overigens bijgewerkt naar versie 5.0. Deze brengt een geheel nieuw design met zich mee, alsmede nieuwe functionaliteiten. Die komen het gebruiksgemak van de applicatie en gekoppelde apparaten ten goede.

De Nest Cam komt in juli naar Nederland en gaat 199 dollar kosten. Wat de Europese prijs zal zijn, is nog onbekend.

Nest Protect en Learning Thermostat

Nest Protect

Ook zijn er updates voor de Nest Protect en Nest Learning Thermostat aangekondigd. Er komt straks een tweede generatie van de Nest Protect beschikbaar, die op een aantal vlakken wordt verbeterd. Zo biedt de rookmelder nieuwe mogelijkheden en heeft het apparaat een kleiner ontwerp, een nieuwe sensor en betere veiligheid. Met de app kan voortaan een vals alarm wordt uitgezet, wat voorheen handmatig moest. De Nest Protect is vanaf vandaag beschikbaar en kost 119 euro.

Voor de Nest Learning Thermostat komt geen fysieke, maar een software-update beschikbaar. Die brengt de slimme thermostaat naar versie 4.5 met een aantal vernieuwingen. Zo ontvang je voortaan een bericht wanneer het in huis te koud wordt en zijn rook- of koolmoxidemeldingen te lezen. Zowel de eerste als tweede generatie van de Nest thermostaat worden gratis bijgewerkt naar de nieuwste versie.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen