Nep iPhones overspoelen New York
Redactie

In New York kom je steeds vaker mensen tegen met een nagemaakte iPhone. De vervalste smartphone lijkt op het eerste gezicht niet te onderscheiden van het echte toestel van Apple.  Criminele bendes verdienen op grote schaal geld aan de verkoop van de neptoestellen.

 

Vervalsing van de iPhone

De namaak smartphones zijn een kopie, maar wel met verschillen. De vervalsing is namelijk voorzien van een kleiner scherm en heeft extra knoppen. Natuurlijk is ook de kwaliteit niet te vergelijken. Het besturingssysteem lijkt op iOS en beschikt over imitatie applicaties. Het lijkt erop dat de goedkope versies uit China komen. In enkele telefoons zijn namelijk echte onderdelen aangetroffen die van diefstal uit Chinese fabrieken afkomstig zijn.

 

 

Goedkoop is de nieuwe trend

De lage prijs van de nep iPhone trekt volgens de New York Times veel mensen over de streep. Maar deze komen uiteindelijk bedrogen uit. Zo kun je niet altijd verbinding maken met iTunes. Deze klacht wordt veel gehoord door de manager van de Apple Store in New York. De klanten weten dan ook vaak niet, dat ze een neptoestel hebben gekocht.

 

436 vervalste iPhones ontdekt

Een groot aantal van 436 neptoestellen werd bij toeval ontdekt. Een politieagent kreeg namelijk een iPhone aangeboden voor een bedrag van 150 dollar. De agent schakelde hierop collega’s in. Er werd een inval gedaan in de winkel van de verkoper. Naast 436 nagemaakte iPhones werden er ook nog 128 iPods en 21 iPads in beslag genomen. Overigens pas nadat een Apple deskundige heeft bevestigd dat de toestellen niet van Apple afkomstig waren.

De lage prijs van de iPhone moet natuurlijk al een lichtje doen laten branden. Maar als je dan toch van het aanbod gebruik wilt maken, kun je wel eens bedrogen uitkomen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.