Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Nederlandse VR-expert maakt overstap naar Apple

Florence Peeters
10 april 2019, 10:49
2 min leestijd
Nederlandse VR-expert maakt overstap naar Apple

De Nederlander Arthur van Hoff is door Apple ingelijfd als nieuwe werknemer. Van Hoff is de oprichter van de succesvolle VR-startup Jaunt en gaat zich bij Apple waarschijnlijk niet met virtual, maar augmented reality bezighouden.

Lees verder na de advertentie.

Nederlandse VR-expert werkt nu bij Apple

Apple focust zich de laatste tijd niet alleen op diensten als Apple TV Plus, maar is ook druk in de weer met augmented en virtual reality. Nu heeft ook een Nederlander de overstap naar het bedrijf uit Cupertino gemaakt om zich hiermee bezig te houden.

De Nederlandse VR-expert Arthur van Hoff werkt sinds deze maand bij Apple volgens zijn LinkedIn-profiel, zo ontdekte Variety. Van Hoff heeft de functie ‘senior architect’, al staat er niet bij op welke afdeling. Toch is het aannemelijk dat de Nederlander zich vooral met augmented reality bezighoudt.

Apple AR-bril productie

In 2013 richtte hij namelijk de VR-startup Jaunt op, dat groot succes behaalde dankzij onder meer een investering van 65 miljoen door Disney. Met Jaunt maakte Van Hoff voornamelijk virtual reality-films en video’s, maar sinds eind vorig jaar focust het bedrijf zich meer op augmented reality.

Dat is niet onopgemerkt gebleven bij Apple, want meerdere collega’s bij Jaunt gingen Arthur van Hoff al voor door bij het bedrijf uit Cupertino te gaan werken. De VR-ondernemer voegt zich nu dus weer bij hen. De laatste tijd duiken er regelmatig geruchten op over een AR-bril die Apple zou ontwikkelen. Deze verschijnt mogelijk in 2020 al op de markt.

Volop in ontwikkeling

Met de productie ervan zou Apple eind dit najaar willen starten, maar voorlopig lijkt het bedrijf nog volop aan de bril te sleutelen. Zo verscheen er onlangs een goedgekeurd patent rondom de AR-bril. Hierin staat beschreven hoe een ‘aan het hoofd bevestigd apparaat’ belangrijke herkenningspunten kan herkennen rondom de gebruiker, met een camera die ingebouwd zit in de bril zelf.

Ook is het al duidelijk dat de bril op speciale software draait, genaamd rOS. Ook zou je de bril aan je iPhone moeten koppelen net zoals je dat met een Apple Watch doet. Mogelijk doet Apple dit om de bril zo licht en compact mogelijk te houden.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Variety
Categorie: Apple
Thema: Apple
Device: Glass

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Glass
Apple Glass
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's