Nederlandse MultiLens wint AtosGlobal IT prijs
Redactie

Een groep studenten van de Hogeschool van Eindhoven heeft de AtosGlobal IT Challenge gewonnen. Met het idee voor hun applicatie ‘MultiLens’ versloegen ze de 76 andere deelnemers die zich ook hadden aangemeld voor de strijd, zo meldt de Automatiseringsgids.

De AtosGlobal IT Challenge is een ontwerp wedstrijd die is uitgeschreven door Atos International. Deze partij verzorgt onder andere de ict zaken op de komende Olympische Spelen. De Nederlandse winnaars mogen deze zomer naar de Spelen in London om te kijken hoe die zaken geregeld worden.

Vincent van Vreede (22)  uit Uden was een van de studenten die op het idee voor MultiLens kwam. Samen met zijn mede-studenten die allen studies in de richting van media of programmeren doen kwam hij al zoekend en pratend op het idee voor de applicatie.

Evenementen beter beleven

Met de applicatie moet het moet het mogelijk worden om evenementen via je smartphone vanuit allerlei verschillende hoeken te bekijken. Dit moet mogelijk worden doordat je zelf de baas over de aanwezige camera’s wordt.

Op Kliknieuws melden de jongens dat het concept een mooie opzet richting een eigen bedrijf zou zijn: ”Als het goed gaat lopen kunnen we misschien dankzij MultiLens ons eigen bedrijf opzetten. Dat zou geweldig zijn”.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.