Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Siri werkt niet op de Nederlandse Apple TV: dit is de reden

Rutger Otto
5 november 2015, 14:21
2 min leestijd
Siri werkt niet op de Nederlandse Apple TV: dit is de reden

Ook als je in Nederland of België een Apple TV koopt, heeft de afstandsbediening een microfoon-knopje. Maar Siri werkt er niet op in de Nederlands taal.

Lees verder na de advertentie.

Geen Nederlandse Apple TV Siri

Naast een App Store is de komst van Siri één van de grote vernieuwingen van Apples nieuwe settopbox. En toch is de stembediening momenteel slechts beschikbaar in acht landen: het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Japan en Spanje. In Nederland en België dus niet. Klik je hier op de microfoon-knop dan open je de zoekfunctie en moet je een term intypen.

Er was wat onduidelijkheid over waarom Siri niet in andere landen beschikbaar is, want de virtuele assistent werkt in het Nederlands bijvoorbeeld wel op iOS. Apple schept daarover meer duidelijkheid in gesprek met de Duitse website Macprime.

apple tv release

Optimalisatie voor stemherkenning

Achter Siri voor de Apple TV gaat meer schuil dan op de iOS, het is geen simpele overzetting. Op de Apple TV moet de assistent je namelijk op een andere manier helpen dan op de telefoon of tablet. Daarnaast worden er optimalisaties doorgevoerd waardoor je stem beter herkend wordt, bijvoorbeeld op het gebied van filmtitels en namen van series. Als jij straks informatie over een Engelse serie wil opvragen, wil je niet dat de naam van die serie herkend wordt als een Nederlands woord. Hetzelfde geldt voor namen van acteurs, actrices en regisseurs. Siri moet zelfs rekening houden met de manieren waarop die namen in verschillende landen uitgesproken worden.

Aangezien het behoorlijk wat werk is om dat voor alle landen direct goed te krijgen, biedt Apple Siri voor de Apple TV in het begin slechts in acht landen. Stemherkenning is heel belangrijk op de Apple TV, aangezien je geen toetsenbord hebt om te typen. Voorlopig zijn we in Nederland en België echter toch aangewezen op bediening met de afstandsbediening, dus ook het zoeken kost wat meer moeite en tijd. Wanneer Siri in het Nederlands beschikbaar komt is nog niet bekend.

Lees meer over de Apple TV

Bron: Macprime
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple TV
Apple TV

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu