Zoveel gaat Apple Music in Nederland kosten

Rutger Otto
11 juni 2015, 9:01
2 min leestijd
Zoveel gaat Apple Music in Nederland kosten

In de nieuwste versie van de iOS 8.4-bèta zijn ook de Nederlandse Apple Music-prijzen bekend: 9,99 euro voor een maand in je eentje of 14,99 euro per maand voor een gezinsabonnement.

Lees verder na de advertentie.

Apple Music prijzen

Apple heeft de prijzen van Apple Music tot nu toe niet openbaar gemaakt, maar in de Muziek-app van de iOS 8.4 bèta zijn de prijzen in euro’s te bekijken. Verrassend zijn de prijzen niet: alleen het dollarteken is veranderd in een euro-teken. Gebruikers betalen maandelijks 9,99 euro voor een standaard abonnement en 14,99 euro voor een familiebundel.

Met een standaardabonnement kost Apple Music net zoveel als de maandprijs van Spotify Premium. Spotify heeft het wel anders geregeld met gezinnen; je kunt er maximaal vijf mensen aan toevoegen, maar elk persoon kost vijf euro per maand extra. Bij een familie-abonnement van Apple Music kun je er met maximaal zes mensen op voor 14,99 euro per maand.

De eerste drie maanden betaal je overigens niets voor Apple Music. Het bedrijf van Tim Cook geeft je die tijd om de muziekdienst te testen, pas daarna hoef je te gaan betalen. Bij Spotify luister je nu twee maanden gratis Premium voordat de maandprijzen ingaan.

apple music prijzen

iOS 8.4

In de bèta van iOS 8.4 is nog geen gebruik te maken van Apple Music, alleen de prijzen worden getoond. Op 30 juni verschijnt iOS 8.4 officieel voor alle gebruikers. Met de muziekdienst kun je onbeperkt naar muziek luisteren door te streamen. Ook muziek en afspeellijsten uit iTunes kunnen meegenomen worden. Apple Music belooft een streamingaanbod van ruim 30 miljoen nummers, daarnaast zijn er nog enkele miljoenen liedjes te koop.

In de dienst wordt alles rondom muziek gebundeld. Gebruikers kunnen naar Apple’s radiostation Beats 1 luisteren en gebruikmaken van Apple Music Connect om op de hoogte te blijven van hun favoriete artiesten en bands.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu