De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

‘800.000 Nederlanders gebruikten Apple Music in 2015’

Rutger Otto
29 december 2015, 10:28
2 min leestijd
‘800.000 Nederlanders gebruikten Apple Music in 2015’

Van alle Nederlanders heeft in totaal 6 procent naar Apple Music geluisterd. Dat komt neer op zo’n 800.000 gebruikers sinds de lancering van de muziekdienst in juni.

Lees verder na de advertentie.

800.000 Nederlandse Apple Music-gebruikers

Dat schrijft Telecompaper. Het bedrijf heeft in de periode juli tot en met november 2900 Nederlanders gevraagd naar het gebruik van muziekdiensten. Daaruit blijkt dat zes procent Apple Music gebruikt, wat in een doorberekening neerkomt op 800.000 Nederlanders gebruikers.

De populairste muziekdienst in Nederland is Spotify, ruim een derde van de Nederlanders maakte daar in het afgelopen jaar gebruik van, dat komt neer op zo’n 5 miljoen gebruikers. Slechts 8 procent van de Nederlanders zegt Spotify helemaal niet te kennen. Opvallend is ook dat Apple Music al goed is ingeburgerd, 80 procent kent de dienst al.

Apple Music verlengen

‘Aantal Apple Music-gebruikers groeit’

Het is verder onduidelijk hoeveel Nederlandse gebruikers er op dit moment zijn, want 800.000 mensen hebben over een periode van een halfjaar gemeld er gebruik van te maken. Wereldwijd heeft Apple Music volgens de laatste cijfers (uit oktober) zo’n 6,5 miljoen gebruikers. Als we de voorspelling van een bekende analist mogen geloven, zal dat aantal volgend jaar richting de 20 miljoen gaan.

Meer Beats-zenders

Apple zou overigens plannen hebben om zijn radio-zender uit te breiden. Momenteel vormt Beats 1 een onderdeel van Apple Music. Zowel betalende als gratis gebruikers kunnen naar deze zender luisteren. Aan het roer van deze internetzender zijn bekende DJ’s zoals Zane Lowe, maar ook artiesten zoals Joshua Homme, Dr. Dre en Jaden Smith.

Nu heeft Apple een nieuwe patentaanvraag ingediend voor ‘B2, B3, B4 en B5’. Dat zou staan voor Beats 2 tot en met 5, wat betekent dat het bedrijf in de toekomst vier nieuwe zenders aan de muziekdienst kan toevoegen. Door meer zenders toe te voegen, kan Beats bijvoorbeeld meer onderscheid maken tussen verschillende genres, om zo te focussen op een bepaalde doelgroep. Apple heeft ook al verschillende internetdomeinen geregistreerd, zoals beats2.com.cn en beats2.hk. Dat kan er ook op wijzen dat de zenders specifiek op bepaalde landen gericht worden. Momenteel is Beats 1 al in meer dan 100 landen te beluisteren.

Lees meer over Apple Music

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu