De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iPad Pro Smart Keyboard met Nederlandse toetsindeling nu beschikbaar

Lars Paijmans
3 augustus 2016, 10:15
2 min leestijd
iPad Pro Smart Keyboard met Nederlandse toetsindeling nu beschikbaar

Het Smart Keyboard voor de iPad Pro is er nu ook met een Nederlandse toetsindeling. Dit moet het makkelijker maken voor Nederlandse gebruikers, maar wat is nu eigenlijk het verschil?

Lees verder na de advertentie.

Nederlands Smart Keyboard nu beschikbaar

Als sinds de komst van het Smart Keyboard beloofde Apple dat er ook speciale versies voor andere landen beschikbaar zouden komen. Die belofte komt Apple nu na met een aantal nieuwe versies van het iPad-toetsenbord.

Nederlands Smart Keyboard

Hierdoor kun je nu naast een Amerikaanse toetsenbordindeling ook voor het Franse AZERTY kiezen, of een Brits Engelse, Spaanse, Italiaanse of Arabische indeling van de knoppen. Het Nederlandse exemplaar ligt voor Nederlandse gebruikers uiteraard voor de hand, al zijn de verschillen met de Amerikaanse versie wel erg klein.

Als je het Nederlands Smart Keyboard naast het origineel legt zie je onder meer dat de Enter-knop groter is geworden, en dat er een eurotekentje bij de 2-toets te vinden is. Ook is de linker Shift-knop kleiner dan bij de Amerikaanse variant, wat gedaan is om ruimte te maken voor de grotere Entertoets.

De internationale versies van het Smart Keyboard zullen dan ook vooral een uitkomst zijn voor onze Belgische lezers. Zij kunnen nu immers aan de slag met een AZERTY-indeling. Als je van plan bent om een nieuw Smart Keyboard te bestellen, moet je niet vergeten om in de online Apple Store de juiste (Nederlandse) versie te selecteren.

Prijzig maar degelijk tablet-toetsenbord

Voor de prijs maakt het overigens niet uit. Het Smart Keyboard van de 9.7 iPad Pro kost nog steeds €169,- terwijl de versie voor de 12,9 inch-iPad Pro een tientje duurder is. In onze review van de iPad Pro zijn we al uitgebreid ingegaan op de kwaliteit van dit prijzige Smart Keyboard. Door een toestenbord te combineren met een beschermhoes neem je het gemakkelijk met je mee, en de toetsen tikken lekker genoeg om er onderweg een tekst mee uit te werken.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu