Concept: zo kan de iPhone 6C eruitzien

Rutger Otto
8 september 2015, 12:22
2 min leestijd
Concept: zo kan de iPhone 6C eruitzien

Het zou een stunt zijn als Apple écht een iPhone 6C aankondigt met een 4 inch-scherm. Toch toont een Nederlandse conceptdesigner aan dat het een mooi toestel kan opleveren.

Lees verder na de advertentie.

Nederlands iPhone 6C concept

De laatste maanden doen geruchten de ronde dat Apple wel eens een iPhone 6C kan gaan introduceren van 4 inch, dezelfde grootte als de iPhone 5(S). Voor de mensen die 4,7 inch en 5,5 inch te groot vinden. Aannemelijker is echter dat de iPhone 6C, áls hij er komt, meer lijkt op de iPhone 6 zonder de extra functies die de iPhone 6S straks heeft. Hetzelfde was het geval toen Apple de iPhone 5C introduceerde. Die was echter wel van een andere behuizing voorzien.

Maar stel dat de iPhone 6C er wel komt en ook qua behuizing lijkt op zijn grote broers. De Nederlandse Martin Hajek toont met enkele concept-afbeeldingen hoe dat eruit kan zien. In principe is het niets meer dan ‘gewoon’ een kleinere versie van de al bestaande iPhones, maar de plaatjes laten wel zien dat een kleinere iPhone 6C er helemaal niet gek uitziet naast de formaten van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus.

iphone 6c concept

Kleinere iPhone op komst?

“Grootte maakt wel degelijk uit”, schrijft Hajek op zijn website. “Maar een kleinere iPhone 6S… dat zou echt interessant zijn!” Dankij het kleine formaat en de kleur spacegrijs, lijkt de iPhone 6C van Hajek op een beter afgeronde versie van de iPhone 4S, maar met Touch ID.

Het is maar de vraag of de iPhone 6C er überhaupt komt. Volgens de laatste geruchten kan hij woensdag zomaar aangekondigd worden, om vervolgens rond oktober of november in de winkels te liggen. Wat de concept-afbeeldingen van Martin Hajek in elk geval laten zien, is dat een iPhone 6C inderdaad een interessant toestel zou kunnen zijn. Zeker met een premium behuizing en tegen een lager bedrag.

Zou jij een iPhone 6C kopen? En waarom? Laat het weten in de comments hieronder!

Lees meer over de iPhone 6C

Bron: Martin Hajek
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone 6S

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen