‘Nederlands bedrijf werkt mee aan iPhone 6 NFC chip’

Rutger Otto
29 augustus 2014, 12:06
2 min leestijd
‘Nederlands bedrijf werkt mee aan iPhone 6 NFC chip’

Apple zou eindelijk overstag gaan en NFC ingegreren in de iPhone 6. Daarvoor werkt het bedrijf samen met een Nederlands bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 6 NFC chip

iphone 6 nfc chip

De Financial Times schrijft dat het bedrijf NXP de chips levert voor NFC, die draadloos betalen mogelijk maken. Het is niet de eerste keer dat er geruchten gaan dat Apple NFC in de iPhone introduceert, maar dit jaar zijn de geruchten wel érg hardnekkig. Ook zou Apple een eigen betaalplatform aankondigen waarmee gebruikers veilig via NFC kunnen betalen. De gevoelige informatie van consumenten zou worden opgeslagen in een stukje hardware van het toestel, in plaats van dat het in de cloud hangt.

Apple zou voor NXP gekozen hebben, omdat de chips van het bedrjif automatisch contact zoeken met kassa’s. Daarnaast werken de chips met verschillende diensten, zodat je als gebruiker niet aan één soort betalingssysteem verbonden bent.

Samenwerking Apple en NXP

NXP werkt al een tijdje samen met Apple, maar voor andere dingen dan NFC-chips. Zo komt de M7-chip van de iPhone 5S van het bedrijf uit Eindhoven. NXP Semiconductors komt voort uit een afdeling van Philips en maakt chips voor verschillende mobiele telefoons.

Met de iPhone 6 NFC chip zou Apple goede zaken kunnen doen op de mobiele betalingsmarkt, vooral als het voor gebruikers mogelijk is om via iTunes betalen. Al 800 miljoen gebruikers koppelden hun creditcard daaraan. Apple heeft zodoende in één klap een enorme groep mensen die van het betalingsplatform gebruik kunnen maken.

iPhone 6 aankondiging

De iPhone 6 wordt op 9 september om 19 uur Nederlandse tijd aangekondigd. Dan zullen we definitief weten hoe het nieuwe toestel van Apple eruit gaat zien, of het NFC ondersteunt en of de telefoon in twee formaten wordt uitgebracht. Naar verwachting komt de iPhone 6 in 4,7-inch formaat en 5,5-inch formaat. Laatstgenoemde zou wordt volgens geruchten de iPhone 6L gedoopt.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu