Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Einde Apple News: app verwijderd van iPhone (zonder aankondiging)

Yannick Chalkiopoulos
7 mei 2024, 8:30
3 min leestijd
Einde Apple News: app verwijderd van iPhone (zonder aankondiging)

Apple heeft de News-app verwijderd van de iPhone in Nederland, zonder daarover een aankondiging te maken. Wat is er aan de hand?

Lees verder na de advertentie.

Apple News verdwenen

Als je geregeld het laatste nieuws checkt via Apple News is het je vast al opgevallen: de News-widget is er niet meer. Sinds een aantal dagen is Apple News gestopt in Nederland. Het vreemde is dat Apple daarover helemaal geen grote aankondiging heeft gemaakt. In plaats daarvan is de widget van de Apple News-app in stilte verdwenen van je iPhone, alsof die er nooit is geweest.

Lees ook: Deze leuke functie van Apple ontbreekt in Nederland (en dat is jammer)

Er is dus geen sprake van een softwareprobleem, waardoor het nieuws in de widget niet meer laadt. In de News-widget zag je het belangrijkste nieuws van het moment in één overzicht. Dat was nieuws van meerdere media, dus niet van slechts een nieuwssite. Je kon de Apple News-widget toevoegen aan het beginscherm van je iPhone, of aan het scherm met alle widgets op de ‘Vandaag-weergave’ van het toestel. Apple heeft die mogelijkheid nu weggehaald en de News-widget offline gehaald.

apple news voorbeeld

Nederland moet het doen zonder Apple News

Apple News werd in 2019 al gelanceerd voor de iPhone, iPad en Mac. Bij Apple’s eigen nieuwsdienst zag je een verzameling van publicaties van verschillende nieuwssites, magazines en tijdschriften. Verschillende grote kranten als The Wall Street JournalTimes en Forbes zijn aangesloten bij de nieuwsdienst. Nederlandse titels zijn vrijwel niet te vinden in Apple News, want de nieuwsdienst was in Nederland en België helemaal niet beschikbaar.

Hier moeten we het dus doen zonder de Apple News-app, maar er was via een omweg toch een manier om de nieuwsdienst te gebruiken. De Apple News-widget was namelijk wél beschikbaar voor de iPhone. Hier zag je alsnog een overzicht met het belangrijkste nieuws, zonder daarvoor de Apple News-app te gebruiken. Nu is de widget ook verdwenen, waardoor we het in Nederland helemaal zonder Apple News moeten doen.

apple news titels

Apple geeft geen duidelijkheid

Het is vooralsnog onbekend waarom Apple heeft besloten om de Apple News-widget uit de lucht te halen. In verschillende landen hebben gebruikers hetzelfde probleem, zo is Apple News ook verdwenen in landen als Noorwegen, Oostenrijk en Singapore. In de Verenigde Staten zijn geen problemen met Apple News op de iPhone. Het is daarom goed mogelijk dat Apple in stilte is gestopt met de nieuwsdienst bij de Verenigde Staten.

Lees ook: Tip: Zo lees je Apple News (Plus) in Nederland

Toch hoeft dit niet definitief het einde te betekenen van Apple News in Nederland en België. Op dinsdag 7 mei organiseert Apple een evenement om de nieuwe iPads aan te kondigen. Misschien zien we dan ook een vernieuwde versie van Apple News voor de iPad én iPhone. Dat maakt het niet minder vreemd dat Apple de widget nu al heeft verwijderd. Volgens geruchten zou Apple uiterlijk 8 mei met een reactie komen, dus dan horen we mogelijk het laatste nieuwtje over Apple News.

Wil je meer weten over de Apple News? En altijd op de hoogte blijven van het laatste Apple-nieuws? Houd dan de website in de gaten en download onze gratis iPhoned-app. Ook kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu