De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Nu wil Apple de Neato widget weer uit de App Store halen

Rutger Otto
19 november 2014, 12:12
2 min leestijd
Nu wil Apple de Neato widget weer uit de App Store halen

Wij waren wel te spreken over de notitie-widget van Neato, maar de app lijkt nu het volgende slachtoffer te zijn van Apples strenge widget-beleid.

Lees verder na de advertentie.

Neato widgetneato

Apple heeft Neato namelijk gezegd dat hun widget onacceptabel is en zal worden verwijderd omdat er een toetsenbord in wordt gebruikt. Het gemak van Neato is juist dat je in het Berichtencentrum meteen een notitie kan maken door meteen te kunnen typen. Deze stukjes tekst zijn vervolgens te delen met Evernote of Dropbox. Handig, vinden wij.

De ontwikkelaar van Neato heeft tegen Gizmodo gezegd dat Apple contact opnam toen de app in ruim 65 landen de top 10 van kantoor-apps binnenkroop. Tegen Gizmodo zegt het bedrijf:

“We verwachtten dat Apple ons in de spotlights zou zetten, maar het bedrijf nam contact op om te zeggen dat Neato niet in lijn is met één of meer richtlijnen voor apps. Ze willen dat we het toetsenbord verwijderen van de widget, maar zonder toetsenbord is Neato niets.”

Apple liet echter weten niet veranderd te zijn in hun standpunt. Netto heeft twee weken om een update door te voeren. Zo niet, ‘dan kan de app verwijderd worden’.

Apples widget-beleid

Apple heeft wat problemen met hun widget-beleid. Met name op het gebied van wat precies wel en niet mag. Eind oktober liet het bedrijf aan PCalc weten dat de widget niet mocht, omdat er geen berekeningen gemaakt mogen worden in het Berichtencentrum. Later werd die beslissing echter weer teruggedraaid. Maar niet bij elke app liep het met een sisser af. Zo werd Launcher wel verwijderd.

Wat er met Neato gaat gebeuren is nog onduidelijk. De app is momenteel nog steeds gratis te downloaden in de App Store. Apple nam op 10 november contact op, dus eind van de maand weten we meer. Maar de beslissing van Apple is wel weer wat vreemd. Net nu alternatieve toetsenborden toegestaan worden sinds iOS 8, doet het bedrijf toch moeilijk om zo’n (populaire) widget.


Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu