Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

Deze HUD toont iPhone notificaties op je autoruit

Rutger Otto
6 augustus 2014, 13:22
2 min leestijd
Deze HUD toont iPhone notificaties op je autoruit

Navdy is een heads-up display dat werkt met je iPhone. Dankzij een projectie verschijnt alles wat je dient te weten op je voorruit. Dat moet autorijden veiliger maken.

Lees verder na de advertentie.

Volgens CEO en bedenker van Navdy, Doug Simpson, kijken we continu op onze smartphone, een gewoonte die we zelfs mee de auto innemen. Niet best, want juist dit soort afleiding leidt tot ongelukken op de weg. Een HUD zou daarom een uitkomst kunnen bieden, want die projecteert notificaties en andere informatie op het raam, waar je focus toch al ligt.

Navdy: kleine projector

De Navdy is een kleine projector die je achter het stuur plaatst. Het apparaatje krijgt stroom door hem in te pluggen in het dashboard. Via bluetooth kun je verbinding maken met je iPhone. Daarna kun je telefoontjes aannemen, sms lezen en erop reageren, een routebeschrijving opvragen en worden notificaties getoond. Interactie met de Navdy werkt met stemcommando’s of handbewegingen. Zo is in het filmpje te zien dat je de telefoon kunt opnemen door je duim op te steken.

Volgens Simpson is het normaal gesproken niet handig als je tijdens het navigeren op je telefoon notificaties krijgt of gebeld wordt, omdat je dan moet kiezen tussen opnemen of navigeren. Het display van Navdy wordt gewoon opgedeeld in tweeën, zodat de keuze niet hoeft te maken. Scheelt ook weer een stressmoment in de auto. Overigens gebruikt het apparaat Google Maps om van A naar B te komen.

Navdy bestellen

Ook is Navdy te linken aan de auto zelf. Het registreert dan onder meer snelheid, brandstofverbruik en luchtdruk in de banden. De projector is nog niet uit. Begin volgend jaar komt hij met Engelse spraakbesturing op de markt voor 499 dollar. Vooruit bestellen bespaart je 200 dollar.

Apple werkt zelf ook aan simpeler en veiliger autorijden met CarPlay. Deze ‘iOS voor in de auto’ wordt vanaf dit jaar in enkele auto’s geïnstalleerd.

Lees meer CarPlay nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu