Eerste native Apple Watch-apps verschijnen in herfst dit jaar

Wouter Nijsen
27 mei 2015, 20:41
1 min leestijd
Eerste native Apple Watch-apps verschijnen in herfst dit jaar

De eerste native apps voor de Apple Watch moeten in de herfst van dit jaar verschijnen. De applicaties worden op WWDC 2015 aan ontwikkelaars getoond.

Lees verder na de advertentie.

Native Apple Watch-apps

Dat meldt Apple-topman Jeff Williams in een interview op Code Conference, een conferentie in Los Angeles. De eerste native Apple Watch-apps moeten later dit jaar beschikbaar worden. Het verschil tussen native apps en de huidige Apple Watch-applicaties, is dat eerstgenoemde direct vanaf de smartwatch draaien.

apple watch apps

Momenteel worden applicaties op een iPhone opgestart, waarna informatie naar het schermpje van de Watch wordt gestuurd. Dat zorgt er wel voor dat apps behoorlijk traag zijn en niet werken wanneer de gekoppelde iPhone buiten bereik is. Native Apple Watch-apps verhelpen deze ‘problemen’.

Applicaties van derden krijgen tevens toegang tot alle sensoren in de Apple Watch. Dat betekent onder meer dat je straks andere fitness-apps kunt gebruiken, en niet gebonden bent aan de standaard applicatie van Apple.

Wat we weten over WWDC 2015

De native Apple Watch-apps worden volgens Williams op WWDC 2015 aan ontwikkelaars getoond. Dit evenement vindt dit jaar op 8 juni plaats en zal ook als podium dienen voor meer grote aankondigingen.

Zo is de verwachting dat er nieuwe toepassingen voor HomeKit uit de doeken worden gedaan, alsmede de nieuwe muziekdienst van Apple. Ook is het aannemelijk dat we dan iOS 9 en OS X 10.11 te zien krijgen.

Lees meer over de Apple Watch

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Edition
Apple Watch Edition

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen