National Geographic-fotograaf roemt iPhone 5s camera

Van je spiegelreflexcamera overstappen naar die van een telefoon is niet niks. Toch wordt de iPhone 5s camera door een National Geographic-fotograaf geroemd.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Professioneel fotograaf Jim Richardson, in dienst van National Geographic, maakte een trip naar Edinburgh, waar hij voor het eerst met de iPhone 5s-camera aan het werk ging. Hij geeft aan dat het in het begin even wennen was – daarvoor gebruikte hij een Nikon spiegelreflexcamera – maar 4 dagen en 4000(!) foto’s later was zijn enthousiasme voor de iPhone 5s-camera behoorlijk toegenomen.

Richardson noemt de iPhone 5s camera ‘zeer capabel’, de kleuren en exposure ‘verbazingwekkend goed’, de panorama-stand ‘niet minder dan verbazingwekkend’. Verder is hij blij dat de standaard camera app ook vierkante foto’s kan schieten, zodat hij niet later hoefde bij te snijden toen hij de foto’s op Instagram ging plaatsen.

Apple is trots op iPhone 5s camera

Bij Apple worden zulke berichten natuurlijk met gejuich ontvangen. Apple-bons Phil Schiller plaatste op Twitter zelfs trots een link naar de foto’s. Niet gek, aangezien Apple zoveel nadruk heeft gelegd op de verbeterde iPhone 5s camera. Tijdens de presentatie van de nieuwe telefoon noemde Schiller de camera zelfs één van de drie belangrijkste aanpassingen ten opzichte van de iPhone 5. Zie hieronder de tweet van Schiller:

Lees alles over de camera op onze iPhone 5s pagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.