Nanosim voor de iPhone 5, hoe en wat?

De nieuwe iPhone 5 maakt gebruik van een nieuw formaat simkaart, namelijk de Nanosim. De iPhone 4 en iPhone 4S hadden eerder een Microsim.

De Nanosim is kleiner dan de Microsim en staat bekend als de ‘4FF simkaart’. Wil je de iPhone 5 kunnen gebruiken dan is een Nanosim noodzakelijk.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nanosim in Nederland

De Nanosim is een nieuwe simkaart, de iPhone 5 is de eerste smartphone die hiervan gebruikmaakt.

Indien je een iPhone 5 besteld met een nieuw abonnement dan zal je automatisch een Nanosim bij je bestelling krijgen. Indien je een losse iPhone 5 aanschaft dan zal je zelf voor een Nanosim moeten zorgen.

We hebben een ronde gemaakt langs de grootste Nederlandse providers met de vraag, hoe kom ik aan een Nanosim voor de iPhone 5? Helaas is de informatie die we krijgen nog niet erg volledig, dit is wat we momenteel hebben vernomen:

Nanosim bij KPN, Telfort en Hi:

Naar verwachting is de Nanosim op 21 september verkrijgbaar in de KPN shop. Bestaande klanten kunnen hun huidige simkaart omruilen voor een Nanosimkaart, hiervoor wordt 15 euro gerekend.

Bij een nieuw abonnement of een verlenging krijg je de Nanosim gratis meegeleverd.

Nanosim bij T-Mobile:

De Nanosim bij T-Mobile is vanaf 21 september verkrijgbaar via de T-Mobile shops, My T-Mobile (bestaande klanten) en de klantenservice. Ook dealers van T-Mobile hebben omwissel setjes liggen. Bij een nieuw abonnement of een verlenging krijg je de Nanosim gratis meegeleverd.

» De Nanosim kan je nu aanvragen via My T-mobile

Vodafone Nanosim:

Bij Vodafone zal de Nanosim vanaf 28 september beschikbaar zijn. Bij een nieuw abonnement en verlenging wordt deze meegeleverd. Indien je gebruik wilt maken van je huidige Vodafone abonnement en een losse Nanosim wenst dan kan je deze nu al aanvragen bij Vodafone via de klantenservice.

Nanosim bij *bliep:

*bliep liet ons vorige week weten dat ze de Nanosim besteld hebben, en dat de nieuwe simkaart deze week verwacht werd. Inmiddels meldde *bliep dat de simkaarten nog niet binnen zijn en dat dit ook nog wel even kan gaan duren.

Zelf knippen:

Net als toen de micro-sim de standaard werd, is het ook nu mogelijk om de simkaart te knippen. Er zijn nog geen ‘simkaartknippers’ voor de Nanosim op de markt, maar zelf knippen is ook mogelijk. Met deze template en een schaar kun je binnen no-time je iPhone 5 gebruiken.

Indien je een losse iPhone 5 gaat aanschaffen zorg en dan voor dat je tijdig een Nanosim in handen krijgt. Bij de introductie van de iPhone 4 waren de microsimkaarten vaak snel vergeven in de shops.

Tip: Bekijk iPhone 5 kopen pagina voor alle actuele iPhone 5 aanbiedingen en prijzen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.