De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

In China hebben ze al een werkende “iPhone 6”

Rutger Otto
14 juli 2014, 16:51
1 min leestijd
In China hebben ze al een werkende “iPhone 6”

Het nieuwe toestel van Apple is nog niet eens aangekondigd, maar dat maakt fabrikanten in China niets uit. Zij hebben alvast een namaak iPhone 6 op de markt. Alleen draaien de nepperds op Android.

Lees verder na de advertentie.

namaak iphone 6 klein

Er zijn een hoop Apple-fans die wiebelend op hun stoel zitten tot het eindelijk september is. Dan zal Tim Cook waarschijnlijk de iPhone 6 aankondigen. In China konden ze niet langer wachten, dus hebben ze alvast maar namaak iPhone 6 toestellen op de markt gebracht.

Namaak iPhone 6

De meeste van deze toestellen zijn gebaseerd op mockups en draaien op een versie van Android die iOS nabootsen. Op de Franse website Nowhereelse verscheen bijvoorbeeld zo’n werkende namaak iPhone 6, die op iOS 7 lijkt te draaien in plaats van op Android. Het enige verschil is dat YouTube standaard is geïnstalleerd op het toestel, iets wat bij iOS niet het geval is.

Deze iPhone 6 ‘dubbelganger’ lijkt op de dummy-modellen die we de laatste tijd langs hebben zien komen. Hij heeft afgeronde hoeken, een metalen achterkant met twee onderbrekingen voor de antenne en een metalen randje om de homeknop, wat wijst op een Touch ID. Die vingerafdrukscanner zal overigens niet werken op een namaakmodel. De kloon is dus niet zonder gebreken. Zo mist ook een camera aan de achterkant.

iPhone 6 pas in september aangekondigd

In september wordt de iPhone 6 waarschijnlijk aangekondigd door Apple in een 4,7 inch versie en een 5,5 inch variant die misschien pas volgend jaar te koop is door productieproblemen.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6
Apple iPhone 6

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu