‘Verborgen aanwijzing duidt op naamsverandering OS X’

Redactie
30 maart 2016, 14:43
1 min leestijd
‘Verborgen aanwijzing duidt op naamsverandering OS X’

In de huidige versie van OS X zijn aanwijzingen gevonden voor een naamsverandering van het besturingssysteem. In de code is een verwijzing naar ‘macOS’ gevonden.

Lees verder na de advertentie.

Dat meldt althans MacMagazine, dat in de code van OS X 10.11.4 dook. Het is geen verrassing als Apple daadwerkelijk een naamsverandering aankondigt, aangezien macOS beter in het rijtje met iOS, watchOS en tvOS past dan OS X. De fabrikant heeft zelf echter nog niets losgelaten over een eventuele naamswijziging.

Verborgen aanwijzing macOS

Iedere Mac-gebruiker die OS X 10.11.4 geïnstalleerd heeft, kan de verborgen aanwijzing zelf opzoeken. We kunnen inderdaad zelf verifiëren dat macOS genoemd wordt. Je checkt het door naar /System/Library/PrivateFrameworks/ te gaan en bij FlightUtilities.framework het Interface Builder-document te bekijken. Hiervoor zie je een bestand verschijnen met de naam FUFlightViewController_macOS.nib. Volgens MacMagazine zou de aanwijzing pas in OS X 10.11.4 opgenomen zijn. Deze softwareversie werd vorige week beschikbaar gemaakt.

mac os aanwijzing scr

Dat er nu macOS in een bestandsnaam staat, betekent natuurlijk niet dat de naamsverandering daadwerkelijk op handen is. Zo is het bekend dat ontwikkelaars vaker macOS gebruiken in plaats van OS X, omdat het nu eenmaal makkelijker is. OS X is echter al weer 15 jaar oud en de volgende OS-versie zou OS XI zijn. Een goed moment om aan een naamsverandering te denken dus. We zijn dan ook benieuwd of we tijdens het volgende Apple-event meer over het besturingssysteem te horen krijgen.

Denk jij dat Apple OS X verandert in macOS? Laat het ons weten in de comments onder dit bericht!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: MacMagazine
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu