Chinese provider: ‘Goedkopere 6,1 inch iPhone heet iPhone XC’

Lars Paijmans
10 september 2018, 9:01
2 min leestijd
Chinese provider: ‘Goedkopere 6,1 inch iPhone heet iPhone XC’

Een gelekte foto van een grote Chinese provider lijkt de naam van de nieuwe 6,1 inch iPhone te hebben uitgelekt. Maak kennis met de iPhone XR.

Lees verder na de advertentie.

Naam iPhone XR gelekt

Aanstaande woensdag onthult Apple naar verwachting drie nieuwe iPhones, waarvan zo’n beetje alle informatie al vroegtijdig gelekt is. Eén van de weinige dingen die nog niet duidelijk zijn, is welke naam Apple aan deze toestellen geeft. Zo werd onlangs duidelijk dat de 5,8 inch-opvolger van de iPhone X waarschijnlijk iPhone XS gaat heten, en de grotere 6,5 inch variant als iPhone XS Max door het leven gaat.

iPhone XR gelekt

MacOtakara maakt vandaag de lijst compleet door de naam van het goedkopere 6,1 inch-model te publiceren. De website toont een foto van een vergadering van de Chinese provider China Mobile, waarin het personeel wordt bijgepraat over de komst van de nieuwe iPhones deze week. Op de foto is een presentatie te zien waarin de toestellen worden aangeduid als iPhone XS, iPhone XS Plus en (iPhone XR).

Mocht dit daadwerkelijk de naam van de iPhone 2018 worden, dan is het voor het eerst sinds 2013 dat een iPhone een ‘C’ in de naam krijgt. Destijds onthulde Apple de iPhone 5C, een goedkopere versie van de iPhone 5S. Omdat Apple dit jaar wederom een goedkoper model uitbrengt van het nieuwe topmodel, zou ‘XR’ niet eens een gekke titel zijn. Vooral omdat de 5C destijds in een aantal felle kleuren verscheen; iets wat Apple dit jaar ook zou doen door de iPhone XR in het rood, blauw, wit, oranje, geel en grijs uit te brengen.

Goedkoper, minder premium

De iPhone XR onderscheidt zich van de andere twee onaangekondigde iPhones door de lagere prijs, die naar verwachting honderden euro’s onder de prijs van de iPhone XS ligt. Toch heeft het apparaat het design van de iPhone X en Face ID, met een voorkantvullend scherm. Om de kosten laag te houden, is het toestel wel uitgerust met een lcd-scherm in plaats van het betere oled-display. Ook is er een enkele cameralens in plaats van een dubbele aanwezig.

Aanstaande woensdagavond 19.00 uur Nederlandse tijd zal Apple eindelijk de nieuwe iPhones uit de doeken doen tijdens een speciaal evenement. Daar krijgen we naar verwachting ook een nieuwe Apple Watch, nieuwe iPad Pro, AirPods en nog veel meer te zien. Wil je zeker weten dat je niets mist? Houd dan iPhoned in de gaten en download onze app in de App Store.

Lees ook: Hoe gaat de 6,1 inch-iPhone heten: iPhone 9, iPhone 2018 of iets anders? (Poll)

Bron: Macotakara
Bron afbeelding: Slashleaks
Categorieën: Devices, Geruchten
Devices: iPhone XR, iPhone XS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen