My Muppets Show app uitgebracht door Disney

Roel van Hout
3 augustus 2013, 16:54
2 min leestijd
My Muppets Show app uitgebracht door Disney

Disney waagt een poging om The Muppets bij een jonger publiek bekend te krijgen: maak muziek met Kermit en zijn vrienden in de My Muppets Show app!

Lees verder na de advertentie.

Dat Disney met de My Muppets Show app komt aanzetten is niet verwonderlijk: in 2011 verscheen er onder de vlag van Disney nog een ‘reboot’ van de franchise, die goed ontvangen werd en het aardig deed in de bioscopen. Een tweede deel is dan een logisch gevolg; alle reden om het publiek warm te houden met een gratis iOS game met de Muppets in de hoofdrol.

In de My Muppets Show app is het de bedoeling dat je bekende Muppets als Kermit de Kikker, Miss Piggy, Fozzy Bear en Animal samen laat optreden en op die manier meer bekende en onbekende poppen vrijspeelt. Elke Muppet heeft zijn eigen specialiteit: zo speelt Kermit niet onverdienstelijk banjo, terwijl Miss Piggy zang voor haar rekening neemt.

My-Muppets-Show-app

De My Muppets Show app is ontwikkeld door de makers van het populaire My Singing Monsters, een spel waarin je monsters moest grootbrengen en laten zingen. De app heeft een leuke getekende stijl en draait vlekkeloos.

My Muppets Show app is vooral leuk voor fans

De My Muppets Show app is bedoeld voor kinderen, maar lijkt toch leuker te zijn voor mensen die bekend zijn met de personages. De hoogtijdagen van de Muppets zijn, ondanks de film uit 2011, toch al een beetje voorbij, en niet veel kinderen zullen met de personages bekend zijn – behalve natuurlijk met die Muppets die zich soms in Sesamstraat laten zien.

Het feit dat de app gratis is maakt echter dat we hem toch wel durven aan te bevelen aan jonge iPhone-gebruikers. Met in app-aankopen krijg je items om sneller Muppets te kunnen unlocken, maar ook zonder gaat het spel niet snel vervelen. Wellicht dat de My Muppets Show app een goede aanleiding is om je kinderen in te wijden in de wereld van de Muppets!

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen