‘Apples muziekdienst kost 10 dollar per maand, bestaat naast Beats Music’
Wouter Nijsen

Volgens een nieuw bericht wordt de muziekdienst van Apple volgende week tijdens WWDC aangekondigd. De dienst zou naast Beats Music bestaan en 10 dollar per maand gaan kosten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Nieuwe muziekdienst van Apple

Al maanden gaan er geruchten rondom de vermeende nieuwe muziekdienst van Apple, en wat het bedrijf uit Cupertino er precies mee van plan is. The Wall Street Journal meldt nu over nieuwe informatie te beschikken. Zo bevestigt de bron allereerst dat de dienst volgende week, tijdens WWDC 2015, wordt aangekondigd.

De dienst zou verder op Beats Music gebaseerd zijn, maar wel apart in de markt worden gezet. Dat zou betekenen dat gebruikers van Beats Music over een bepaalde tijd naar de nieuwe muziekdienst van Apple moeten overstappen.

apple beats music

Daarnaast zou de muziekdienst werken met een abonnement van 10 dollar per maand. Daarmee concurreert Apple ook qua prijs direct met Spotify. Dat betekent mogelijk dat er geen gratis versie van de muziekdienst beschikbaar komt, maar er zou op een andere manier gratis muziek worden aangeboden.

Door iTunes Radio flink te verbeteren en uit te breiden met nieuwe kanalen, kunnen gebruikers alsnog gratis muziek luisteren. Het vernieuwde iTunes Radio zou verder vooral gericht zijn op gebruikers buiten de Verenigde Staten.

Bekende artiesten als gast dj’s

Apple moet van goeden huize komen om straks serieus met andere diensten te concurreren. Eerder vandaag werd bekend dat het bedrijf bekende artiesten als Drake, Pharell Williams en David Guetta aan boord wil halen als gast dj’s voor het nieuwe iTunes Radio. Wat ze nog meer voor Apple moeten gaan betekenen, is onbekend.

Er is momenteel dus nog wat onduidelijkheid rondom de nieuwe muziekdienst van Apple. Op WWDC 2015, dat volgende maandag plaatsvindt, moet daar verandering in komen. Daar wordt naar verwachting ook iOS 9, OS X 10.11, enkele vernieuwingen voor HomeKit en een nieuwe Apple TV onthuld.

Lees meer over Beats Music

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.