MuscleNerd publiceert jailbroken iPad video
Redactie

Het zat er natuurlijk al een tijdje aan te komen: de jailbreak van de iPad. Meerdere hackers hadden een exploit gevonden waarmee ze de nieuwe firmwareversie 3.2 konden jailbreaken. Toen de iPad uitkwam heeft @comex direct een iPad gehaald en geprobeerd om deze te jailbreaken. MuscleNerd heeft daarna een video geupload die hij daarna via zijn Twitter aan het grote publiek beschikbaar stelde.

In de video is Cydia nog niet te zien. Als een device gejailbreaked is kan je dat altijd zien als Cydia erop staat. @comex is nog niet zover en laat in het filmpje alleen zien dat hij met zijn computer de iPad kan besturen. Dit laat hij onder andere zien door ‘Kaarten’ af te sluiten.

Untethered jailbreak iPhone

Dit betekent een grote stap voor de jailbreak op alle devices van Apple. Eerder lieten GeoHot en het Chronic Dev Team al weten dat ze de iPad jailbreak misschien ook al klaar hebben. Ze hebben beide dezelfde exploit in de firmware gevonden en ook kunnen ze untethered jailbreaks maken voor de iPhone 3GS en de iPod Touch 3G. Untethered betekent dat je de iPhone niet elke keer opnieuw hoeft te jailbreaken als het device helemaal uit gaat. Bij de iPhone 3GS en de iPod Touch 3G is dit nog wel het geval.

Bron: Twitter MuscleNerd

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.