Is multitasking in iOS 8 de redding voor de iPad?
Gijs Ettes

Het gaat niet goed met de verkoopcijfers van de iPad, zo bleek uit recente Apple kwartaalcijfers. Analisten hadden verwacht dat er 19,7 miljoen iPads over de toonbank zouden gaan, maar het bleef bij 16,35 miljoen. Mogelijk komt daar binnenkort verandering, aangezien iPad multitasking vanaf iOS 8 waarschijnlijk gemakkelijker wordt. Een splitscreenmodus waardoor je meerdere apps tegelijkertijd kan draaien lijkt aanstaande, na een vermelding ervan in het designboek voor iOS.

‘iPad multitasking komt eraan’

iPad multitaskingVolgens Apple-topman voldoen de iPad-verkopen van de laatste tijd niet aan de verwachtingen. Toch is Apple van mening dat de tabletmarkt de pc-markt de komende jaren zal overtreffen. Belangrijk is dan wel dat de iPad meer mogelijkheden krijgt voor productiviteit en multitasking.

Dat eerste is al bewerkstelligd dankzij de introductie van Microsofts office-pakket voor de iPad. Een nieuwe functie genaamd split view zou het daarnaast gemakkelijk moeten maken om meerdere apps tegelijkertijd te draaien, zoals dat al kan op de tablets van Samsung en Microsoft. Het gevolg: echt multitasken op je iPad en makkelijker wisselen tussen apps.

Tot nu toe hebben we iPad multitasking alleen voorbij zien komen in conceptvideo’s zoals die hieronder. Wat ons betreft kan de functionaliteit echter niet snel genoeg worden ingevoerd, zeker als Apple wil voorkomen dat het zijn dominantie op de tabletmarkt verliest.

Bedankt voor de tip, Ferry!

Lees meer over iOS 8

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.