Multitasking in firmware 3.0? (gerucht)

Redactie
3 februari 2009, 20:24
2 min leestijd

Er is weer een nieuw gerucht: er komt een mogelijkheid voor achtergrondprocessen in firmware 3.0. Natuurlijk is dit al mogelijk bij de apps die standaard op de iPhone zitten, zoals de telefoon functie en het luisteren van muziek, maar hier gaat het om de andere apps. Wil je weten waar dit gerucht op gebaseerd is? Lees dan verder!
In september was Apple al van plan om push-notifications uit te brengen voor de iPhone, dit is een methode waarmee applicaties die niet draaien berichten naar de gebruiker kunnen sturen. Dit was zelfs al in de eerste Bèta van 2.1 uitgebracht, maar later weer teruggetrokken. Dit omdat Apple vond dat het de eerste keer gelijk goed zou moeten. Sindsdien is er niets meer van push-notifications terechtgekomen.

Lees verder na de advertentie.

Wat kan hier een mogelijke reden voor zijn?

Eigenlijk zijn er twee logische redenen die hierbij kunnen spelen.
1 het is moeilijk, misschien vind Apple het heel moeilijk om dit op een goede manier te implementeren en moeten ze het nog beter uitwerken.
2 ze zijn iets anders van plan, misschien willen ze wel iets gaan maken met nog meer mogelijkheden, wat push-notifications onnodig zou maken!
De eerste reden is niet erg waarschijnlijk, omdat het al aanwezig was in de eerste Bèta van 2.1, wat dan dus overblijft, is reden 2. Wat dat grotere dan is, is simpel om te bedenken: een mogelijkheid van achtergrondprocessen!

Maar waarom dan pas in 3.0?

Ten eerste is dit niet een kleine update, het komt dus in ieder geval niet in een tussenversie. Het is dus wel mogelijk dat ze dit in versie 2.3 of 2.4 laten uitkomen.
Maar als het waar is dat er een nieuwe iPhone in juni komt, dit is namelijk de maand voor het iPhone nieuws, dan betekend dat dat er ook een firmware 3.0 uit moet komen. Als je de overstap van versie 2.0 naar 3.0 maakt, dan heb je wel een hele hoop nieuwe features nodig. Achtergrondprocessen zijn heel toevallig een mooi voorbeeld van een stoere nieuwe feature en dus is de kans groot dat het in firmware 3.0 komt!

Ik vraag me wel af wat jullie denken, komt er in juni een firmware 3.0? Komt er überhaupt wel achtergrondprocessen voor de iPhone? En komt dat dan in firmware 3.0?

Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen