Moves gaat je gegevens toch doorgeven aan Facebook

Rutger Otto
7 mei 2014, 10:53
2 min leestijd
Moves gaat je gegevens toch doorgeven aan Facebook

Bij de overname beloofde het bedrijf achter de app nog dat data van gebruikers niet met Facebook zou worden gedeeld. De vork blijkt toch anders in de steel te zitten: je Moves gegevens komen in handen van het sociale netwerk.

Lees verder na de advertentie.

moves

Enkele weken geleden werd de bewegingsapp Moves opgekocht door Facebook. Gebruikers waren meteen bezorgd om wat er met hun persoonlijke data zou gaan gebeuren. In een blogpost zei de ontwikkelaar toen dat ‘de Moves beleving hetzelfde zal blijven als de onafhankelijke app en dat er geen plannen zijn om dat te veranderen of data te delen met Facebook’.

Na nog geen twee weken moet Moves die belofte alweer terugtrekken. Wall Street Journal ontdekte dat Moves de privacyvoorwaarden heeft veranderd. Was er eerst nog te lezen dat de app geen data van individuele gebruikers met derden deelt, staat er nu dat Moves gegevens kan delen met andere partijen, ‘inclusief, maar niet exclusief aan Facebook’.

Moves gegevens delen toestaan of geen toegang tot de app

Gebruikers van de app kunnen de nieuwe privacyvoorwaarden accepteren, of de toegang tot de app wordt hen simpelweg ontzegd. Met de nieuwe regels kunnen gebruikers in theorie als individu worden gevolgd. Facebook zou dan precies weten waar je hen gaat, hoe je erheen gaat en hoe lang je er blijft.

Facebook liet in een statement aan The Verge weten dat het bedrijf geen plannen heeft om Moves-gebruikers die ook een Facebook-account hebben te identificeren. “Facebook zal geen gebruikersdata van Moves-gebruikers toevoegen aan het Facebook-account van diegene. Wel biedt Facebook ondersteuning en diensten aan de Moves app, en om dit te kunnen doen, hebben we toegang nodig tot de gegevens die Moves van haar gebruikers verzamelt. Dat wordt bedoeld met het ‘delen’ van data.”

Wat is Moves?

Moves is een app die bijhoudt hoeveel je per dag beweegt. Je kunt aan het einde van de dag in een mooi overzicht zien waar je bent geweest. Als je hebt gelopen kun je zien hoeveel stappen je hebt gezet. Ook kun je zien hoe lang je mogelijk gefietst hebt of in de auto hebt gezeten.

Moves

ProtoGeo

Gratis via App Store
Helaas, we konden deze app niet ophalen uit de App Store

Moves
Moves
Moves
Moves
Moves

Lees meer nieuws over Facebook

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu