Motorola klaagt Apple aan
Redactie

 De mobiele telefoon fabrikant Motorola heeft Apple aangeklaagd vanwege zes patent schendingen. Zowel de iPhone 4S als iCloud producten zouden verschillende patenten schenden.

Motorola wordt zeer binnenkort overgenomen door Google, samen zullen zij deze rechtszaak dan ook in gaan. Het doel is een flinke schadevergoeding en een verbod op de iPhone 4S en de iCloud diensten.

Patent Foss brengt het nieuws over de rechtszaak naar buiten en laat zien over welke exacte patenten het gaat. Vier van de schendingen zou door de iPhone 4S worden veroorzaakt en twee door iCloud .

De vier patenten met betrekking op de iPhone gaan onder anderen over het versturen van data en de interne antenne. De iCloud -dienst moet worden stopgezet vanwege de manier waarop iCloud informatie en adressen uitwisselt.

Overname

De overname van Motorola door Google heeft grote impact op de rechtszaak. Voor alles wat Motorola doet moet er eerst toestemming worden gevraagd aan Google. De EU besluit binnenkort of de overname definitief door mag gaan.

 

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.