Morgen een nieuwe iPhone kopen, wat zijn de opties?
Redactie

Stel je wilt morgen een nieuwe iPhone kopen en het moet per se de iPhone 5C of iPhone 5S zijn, welke opties heb je dan? iPhoned zocht het uit en geeft tips hoe je de meeste kans op beide toestellen hebt.

iPhone kopen, dit zijn de opties:

Apple Store

De iPhone 5C en iPhone 5S zijn in de Apple Store aan het Leidseplein verkrijgbaar vanaf vrijdagochtend 08:00 uur. Daar geldt: wie het eerst komt, die het eerst maalt. De telefoons zijn eveneens te bestellen in de online Apple Store, al is er geen enkele indicatie van de (lengte van de) levertijd.

Hi & KPN

Zowel KPN als Hi hebben aangegeven om vrijdag om 00:00 uur te beginnen met de verkoop van de iPhone 5C en iPhone 5S. De iPhones zullen het eerste worden geleverd aan de mensen die de toestellen als eerste hebben besteld. De voorraad is beperkt, maar over precieze aantallen worden geen uitspraken gedaan.

Vodafone

Ook Vodafone begint vrijdag om 00.00 uur met de verkoop van de iPhone 5C en iPhone 5S. De telefoons zijn zowel online te bestellen als via de telesales (0800-0001), al kan dit enkel tussen 00.00 uur en 02.00 uur.

Daarnaast houdt Vodafone morgen twee evenementen in Rotterdam (bij de Vodafone-winkel op de Lijnbaan) en Utrecht (bij de Vodafone-winkel op de Lange Elisabeth), waar de gouden iPhone 5S centraal staat. De nieuwe Apple-toestellen worden alleen verkocht in combinatie met een abonnement.

T-Mobile en MTV Mobile

T-Mobile begint ‘morgen’ met de iPhone 5S en iPhone 5C verkoop. Over de voorraad kan de provider geen uitspraken doen, maar klanten zijn zowel online als in de T-Mobile-winkels welkom. Online zal de verkoop vroeg in de ochtend starten, naar verwachting rond 6.00u.

MTV Mobile is een onderdeel van T-Mobile, ook hier start de verkoop van de nieuwe iPhones vroeg in de ochtend, naar verwachting rond 6.00 uur.

GSMWijzer, Studentmobiel & Typhone

Bij GSMWijzer, Studentmobiel en Typhone begint de online verkoop na 06:00 uur ‘s ochtends. De sites zijn qua voorraad afhankelijk van wat ze van de providers kunnen krijgen. In eerste instantie kun je alleen abonnementen via T-Mobile en Vodafone afsluiten bij deze aanbieders.

BelCompany

Bij BelCompany start de verkoop ‘morgen’. Als één van de weinigen doet BelCompany een uitspraak over de voorraad: van de iPhone 5C zijn er genoeg exemplaren beschikbaar, maar van de iPhone 5S waarschijnlijk niet. Beide telefoons zijn alleen beschikbaar in combinatie met een abonnement.

Dit artikel wordt doorlopend aangevuld met nieuwe informatie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.