Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

Dit zijn de 3 mooiste iPhone foto’s van het afgelopen jaar

Rutger Otto
16 juni 2015, 13:15
2 min leestijd
Dit zijn de 3 mooiste iPhone foto’s van het afgelopen jaar

De jaarlijkse iPhone Photography Awards (IPPA) zijn weer uitgereikt. De mooiste foto’s die in het afgelopen jaar met iPhones zijn gemaakt, kun je nu bekijken.

Lees verder na de advertentie.

De mooiste iPhone foto’s

Alle winnaars in 20 categorieën zijn te bekijken op de IPPA-website. Voorwaarden om in de prijzen te vallen zijn in elk geval dat je de foto met een iPhone hebt genomen en dat bewerkings-apps als Instagram en VSCO zijn toegestaan.

De iPhone Photography Awards worden dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Op de website staan 19 categorieën, waaronder dieren, architectuur, natuur en reizen. In elke categorie vind je een top 3 en de eervolle vermeldingen. Daarnaast selecteert IPPA drie ‘fotografen van het jaar’, wat als belangrijkste titel gezien kan worden.

mooiste iphone foto's

1. Michal Koralewski

De fotograaf van het jaar is de Poolse Michal Koralewski met een kiekje van een bebaarde accordeonist op straat. De foto is in zwart wit en volgens Koralewski was het mogelijk om het moment vast te leggen zonder de atmosfeer te verstoren door zijn iPhone te gebruiken.

mooiste iphone foto's

2. David Craik

De tweede plek is voor de Britse David Craik. Zijn foto lijkt wel een illustratie. In de afbeelding gebeurt van alles. Een vogel vliegt weg, een vogel zit en in de schaduw zet een vogel de landing in. De foto is het resultaat van geduld, timing en compositie, aldus Craik.

mooiste iphone foto's

3. Yvonne Lu

Ook de derde plaats in de categorie ‘Fotografen van het jaar’ mag er zijn. Deze foto werd genomen door Yvonne Lu uit New York. Ze legt een koppel vast in de trein. “Het ziet eruit alsof ze niets anders in de wereld nodig hebben dan elkaar”, schrijft Lu. “Ik vond het romantisch en het plaatje brengt een vintage gevoel met zich mee.”

Overige winnaars

Hieronder bekijk je nog een kleine selectie van overige IPPA-winnaars. Voor de overige foto’s verwijzen we je naar de website van IPPA. De camera van de iPhone 6 en 6 Plus is één van de betere die je in de huidige smartphones kunt vinden. Een iPhone 6 kopen is sinds vorig jaar september mogelijk in Nederland.

Bron: IPPA
Categorie: Opmerkelijk

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's