Dit zijn de 4 mooiste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar

Erwin Vogelaar
27 juni 2017, 20:26
2 min leestijd
Dit zijn de 4 mooiste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar

De jaarlijkse iPhone Photography Awards zijn weer uitgereikt. Dit zijn de mooiste iPhone-foto’s van het afgelopen jaar.

Mooiste iPhone-foto’s van 2017

Met een iPhone zijn prachtige foto’s te maken. De camera in elke versie van de smartphone zorgt voor steeds scherpere en levendigere kiekjes. Daarom worden de iPhone Photography Awards uitgereikt. Om zo de mooiste foto’s extra onder de aandacht te brengen.

Fotografen uit meer dan 140 landen deden dit jaar meer. Er zijn winnaars gekozen voor allerlei categorieën, zoals ‘abstract’, ‘dieren’ en ‘architectuur’. Van alle foto’s zijn de vier mooiste kiekjes uitgekozen. Hieronder vind je de winnaars.

Grand prize: Children of Qayyarah door Sebastiano Tomada

Op deze foto zien we twee kinderen in Qayyarah, met op de achtergrond een olieput in brand gestoken door ISIS. De foto is gemaakt door een fotojournalist uit New York die conflictzones in beeld brengt. Gemaakt met een iPhone 6S.

mooiste iphone-foto's

1ste plaats: Dock Worker door Brendan Ó Sé

Toen deze fotograaf ‘s ochtends vroeg door een haven in Jakarta wandelde, schoot hij deze foto. De handen zijn van een havenarbeider die even pauze had. “Ik was onder de indruk van de textuur die door het opgehoopte vuil op zijn handen werd gecreëerd”, stelt Ó Sé. Gemaakt met een iPhone 6S.

mooiste iphone-foto's

2de plaats: The Performer door Yeow-kwang Yeo

Geboren in Singapore, is deze fotograaf nu freelance fotograaf die veel reist. Deze foto is van een artiest die deelneemt aan een traditionele straatopera. Dit is een belangrijk onderdeel van de Chinese cultuur, maar volgens Yeo is de jongere generatie er niet meer geïnteresseerd in. Gemaakt met een iPhone 6 Plus.

mooiste iphone-foto's

3de plaats: The City Palace door Kuanglong Zhang

Deze prachtige locatie is te vinden in Udaipur, India. De foto is geschoten vanuit het stadspaleis, terwijl een van de werknemers daar uit het raam kijkt. Gemaakt met een iPhone 7.

mooiste iphone-foto's

Voor een overzicht van alle winnaars in de verschillende categorieën en hun foto’s neem je een kijkje op deze pagina.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's