Mogelijke untethered jailbreak aangekondigd voor de iPhone en iPad

Redactie
18 maart 2010, 20:38
1 min leestijd
Mogelijke untethered jailbreak aangekondigd voor de iPhone en iPad

Vandaag kwam Posixninja van het Chronic Dev Team met het nieuws dat Greenpois0n, de jailbreak-tool waarmee het team al zeven maanden bezig is, de iPhone 3GS untethered kan jailbreaken. Het team heeft namelijk een exploit gevonden die voor alle iPhones werkt op dit moment. Het team durft zelfs te beweren dat de exploit ook aanwezig is in de iPad, en dat dit apparaat dus ook zeer binnenkort gejailbreakt kan worden.

Untethered

Op dit moment zijn niet alle nieuwe iPhones te jailbreaken. Door een verandering van de Bootrom door Apple kunnen de laatste iPhones 3GS niet meer goed gejailbreakt worden. Als je deze iPhones met de nieuwe Bootrom jailbreakt zal je merken dat je telkens een computer nodig hebt om de iPhone op te starten. Dit kan erg lastig zijn als je bijvoorbeeld op vakantie bent, want veel mensen hebben dan geen computer bij de hand.

Greenpois0n

Greenpois0n zal waarschijnlijk na de iPad-lancering pas beschikbaar komen zodat Apple niet op het laatste moment nog iets kan veranderen aan het apparaat. De nieuwe jailbreak-tool zal waarschijnlijk erg populair worden als deze snel beschikbaar komt, want het is de eerste jailbreak-tool die ook de iPad gaat ondersteunen. Ondanks de aankondiging mogen we Geohot ook niet onderschatten, want hij staat bekend als iemand die heel snel een klus te klaren als hij zich ergens in gaat verdiepen.

Bron: iPadBlog

Categorieën: Devices, iOS
Spotlight: Jailbreak

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's