Mogelijke oorzaak én oplossing voor het antenneprobleem
Redactie

Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat ze weten waar het antenneprobleem van de iPhone 4 vandaan komt. De oorzaak van het probleem zou namelijk de metalen simtray van de iPhone 4 zijn. Deze kan de chip van de simkaart in contact brengen met de antennes. De meningen over deze mogelijke oorzaak zijn nog verdeeld, maar de oplossingen lijken deels te werken.

Plakband

Als je denkt dat dit het probleem is, kan je de simtray voorzien van een laagje plakband op de plaats waar de chip van de simkaart de tray raakt. Plakband gaat namelijk het directe contact van de chip en het metaal tegen. Dit zou kunnen leiden tot een betere ontvangst van de mobiele netwerken.

Bijknippen

Je kan de simkaart ook zelf een beetje bijknippen. Als je een stukje plastic afknipt, kan je de chip van het metaal afschuiven. Door vervolgens het afgeknipte randje plastic op de goede plaats terug te stoppen, kan je voorkomen dat de chip weer terug glijdt.

Het is nog onbekend of de simtray werkelijk het antenneprobleem veroorzaakt, en waarschijnlijk zal Apple dit in dat geval ook niet toegeven. Sommigen hebben gemeld dat de bovenstaande oplossingen werken, maar anderen melden het tegenovergestelde. Op dit moment is dus nog niets officieel bevestigd.

Bron: MacRumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.