Mogelijke oorzaak én oplossing voor het antenneprobleem
Redactie

Sommige mensen zijn er heilig van overtuigd dat ze weten waar het antenneprobleem van de iPhone 4 vandaan komt. De oorzaak van het probleem zou namelijk de metalen simtray van de iPhone 4 zijn. Deze kan de chip van de simkaart in contact brengen met de antennes. De meningen over deze mogelijke oorzaak zijn nog verdeeld, maar de oplossingen lijken deels te werken.

Plakband

Als je denkt dat dit het probleem is, kan je de simtray voorzien van een laagje plakband op de plaats waar de chip van de simkaart de tray raakt. Plakband gaat namelijk het directe contact van de chip en het metaal tegen. Dit zou kunnen leiden tot een betere ontvangst van de mobiele netwerken.

Bijknippen

Je kan de simkaart ook zelf een beetje bijknippen. Als je een stukje plastic afknipt, kan je de chip van het metaal afschuiven. Door vervolgens het afgeknipte randje plastic op de goede plaats terug te stoppen, kan je voorkomen dat de chip weer terug glijdt.

Het is nog onbekend of de simtray werkelijk het antenneprobleem veroorzaakt, en waarschijnlijk zal Apple dit in dat geval ook niet toegeven. Sommigen hebben gemeld dat de bovenstaande oplossingen werken, maar anderen melden het tegenovergestelde. Op dit moment is dus nog niets officieel bevestigd.

Bron: MacRumors

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Bjorn

  Quote: Geohot:

  the tape on the sim thing is hilarious. phones pretty much work without sim cards. for intermittent issues, people find the dumbest “fixes”.

 • Jan van Kampen

  Ik las het vanochtend ja. Toch schijnt het wel te werken voor sommigen. Een stukje plakband (of een bumper) over de linker onderhoek werkt wel 100% zeker 😉

 • Bombola

  Als Apple de antennes nu aan de onderkant van het toestel had gemaakt, dan was er niets aan de hand geweest. Niemand houd zijn toestel aan de onderkant vast. Dan is het ook keurig volgens de regels van het FCC geweest (en nog beter dan het nu is aan beide zijkanten) omdat als je de antennes aan de bovenkant van het toestel maakt, er meer straling door je hoofd gaat als je je telefoon tegen je hoofd houd. Apple denkt anders maar in dit geval is het gewoon een fout, die Apple natuurlijk nooit gaat toegeven. Toch is het te hopen dat ze met een goede oplossing komen en niet tegen je klanten zeggen dat ze maar een (dure) “bumper” moeten kopen!

  Als Apple niet met een fatsoenlijke oplossing komt, dan koop ik een Samsung met Super Amoled scherm, hahahahaha.

 • Srdam

  Het heeft alleen te maken met of je 3G aanstaat of niet. Probeer het maar,3G uit: 5 streepjes bereik zelfs met 2 handen op de antenne links onder. 3G aan: 3 of minder streepjes bereik. Blijkbaar gaat het belsignaal ten koste van de internet snelheid.