Mogelijke foto’s van iPhone 7 Plus cameramodule gelekt

Rutger Otto
15 maart 2016, 9:14
2 min leestijd
Mogelijke foto’s van iPhone 7 Plus cameramodule gelekt

Er zijn verschillende foto’s opgedoken van wat mogelijk de cameramodule is van de iPhone 7 Plus. Die zou anders zijn dan de standaard iPhone 7.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 Plus cameramodule

De iPhone 7 Plus zou niet alleen in formaat verschillen van de iPhone 7 Plus. Volgens nieuwe geruchten krijgt alleen de grote versie van de aankomende iPhone een duallens-camera, terwijl de standaard iPhone 7 het met een grotere lens moet doen. Op gelekte foto’s zou de iPhone 7 Plus cameramodule te zien zijn.

De meest recente plaatjes zijn afkomstig van de Taiwanese website Apple.club.tw. Hierop is een onderdeel te zien met twee cameralenzen, die mogelijk in de iPhone 7 Plus verwerkt wordt. De foto’s komen overeen met plaatjes die een Chinese website in januari deelde en die afgelopen weekend gedeeld werden door de Franse website Nowhereelse. Ook op de Chinese social network-site Weibo zijn zulke foto’s eveneens gedeeld.

iphone 7 plus camera

Dubbele lenzen

De plaatjes laten modules zien met aan de linkerzijde een grotere lens dan rechts. Aan de onderzijde komen twee kabels naar beneden die aan de printplaat in de iPhone moeten. Toch blijft het onduidelijk of het hier gaat om onderdelen voor Apples nieuwe vlaggenschip. Een lek is een lek, maar we moeten het afwachten totdat Apple het zelf aankondigt.

Volgens geruchten komt Apple met een duallens-camera in minstens één van de twee nieuwe iPhones. Met zo’n camerasysteem kunnen betere foto’s gemaakt worden, vooral bij weinig licht. Daarnaast maakt een dubbele camera het mogelijk om twee plaatjes van beide lenzen te combineren om er één grote foto van te maken. Dat betekent dat je verder kunt inzoomen, zonder kwaliteitsverlies.

iPhone 7 presentatie

De standaard iPhone 7 moet het mogelijk zonder duallens doen, maar zal volgens de laatste geruchten voorzien worden van een grotere lens dan in de huidige iPhone 6(S) het geval is. Dat betekent echter niet meteen dat er betere foto’s uit voortkomen. De iPhone 7 en iPhone 7 Plus worden naar verwachting rond september aangekondigd door Apple. Volgende week is er al een speciaal event van het bedrijf, waar mogelijk de iPhone SE van 4-inch uit de doeken wordt gedaan.

Lees meer over de iPhone 7

Bron: Apple.Club
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu