Maak kennis met de 67 mogelijk nieuwe emoji

Redactie
12 oktober 2015, 9:32
1 min leestijd
Maak kennis met de 67 mogelijk nieuwe emoji

Unicode heeft 67 emoticons genomineerd voor Unicode 9.0, de lijst van officiële emoji voor 2016. Onder meer een zwangere vrouw, salade en een clown bevinden zich in de selectie.

Lees verder na de advertentie.

De organisatie Unicode behandelt de internationale standaardisering van de codering van binaire codes naar grafische tekens en symbolen. Denk aan letters,  leestekens en officiële emoticons. Ieder jaar worden een x aantal emoticons genomineerd om officieel te boek te staan als emoji. Op dit moment is deze lijst al 1281 emoji lang.

Prinses vindt prins

nieuwe emoji

De lijst met nominaties voor 2016 bevat 67 emoticons die mogelijk toegevoegd kunnen worden aan de internationale standaard. Een deel hiervan kan nog afvallen, waarna in mei 2016 de uiteindelijke lijst genaamd Unicode 9.0 wordt bekendgemaakt.

Van sommige emoticons had je misschien al verwacht dat ze tot de internationale standaard behoorden zoals de bel-emoji of de prins (er is immers ook een prinses). Of de opgeheven hand, die nu al wordt gebruikt in populaire apps als WhatsApp.

Pentatlon nieuwe emoji

Opvallender zijn emoji als een pentatlon (vijfkamp). Ik moet nog even bedenken in welke situatie ik die zou gebruiken. Welke emoticon natuurlijk niet uit kon blijven, is de internationale emoji voor de selfie.

Eerder dit jaar voegde het technische comité al 41 nieuwe emoji en vijf verschillende huidskleuren voor gezichten en lichaamsdelen toe aan Unicode 8.0. Deze kunnen op Microsoft- en Google-systemen al gebruikt worden, Apple introduceert de nieuwe mogelijkheden waarschijnlijk met de komst van iOS 9.1.

Welke emoji mis jij op dit moment? Laat het ons weten in de comments.

Bron: Unicode
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu