Mogelijk Flickr- en Vimeo-integratie in iOS 7
Wouter Nijsen

De aanwezigheid van sociale netwerken zoals Facebook en Twitter lijkt met iOS 7 nog groter te worden. De nieuwe versie van het iPhone-besturingssysteem zou Flickr en Vimeo aan het lijstje toevoegen.

Dit meldt een anonieme bron tegenover 9to5Mac. Hij meldt echter ook dat dit soort features net zo snel weer kunnen verdwijnen voordat iOS 7 officieel verschijnt. Zo had een vroege versie van iOS 4 ook al Facebook-integratie. Facebook werd uiteindelijk pas vorig jaar pas in iOS geïntegreerd. In 2011 sloot Apple een deal met Twitter voor iOS-integratie.

De integratie van fotodienst Flickr en videodienst Vimeo zou net zo werken als bij Facebook en Twitter als het geval is. iPhone-gebruikers kunnen hun accounts via de instellingen van hun telefoon koppelen aan de diensten en zo vanuit applicaties als Foto’s snel delen op de desbetreffende netwerken, zonder apart te hoeven inloggen.

Momenteel is het natuurlijk wel mogelijk om via je iPhone foto’s te delen op Flickr en video’s op Vimeo, maar hier zijn dus specifieke apps voor nodig. In iedere app moet je bovendien apart inloggen op Flickr of Vimeo. Als deze logins in iOS 7 zelf zitten gebakken, hoeft dat nergens meer en kun je vanuit iedere app direct bij je accounts.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.