Mogelijk extra kosten door connector iPhone 5
Redactie

Toeleveranciers die onderdelen leveren van de iPhone 5 hebben deze week bevestigd dat de nieuwe iPhone een kleinere dock-connector gaat krijgen dan de huidige generatie iPhone’s. Op veel internetfora zijn trouwe gebruikers van Apple’s iPhone niet blij met het nieuws over de kleinere aansluiting, zij vrezen dat de verandering aan de connector extra kosten voor de gebruiker met zich mee gaat brengen.

Kabeltjes en accessoires

De 30-pin connector, die waarschijnlijk verandert gaat worden in een 19-pins, is een van de twee aansluitingen op de iPhone. Via deze aansluiting laadt je je iPhone op, sluit je die aan op je computer en talrijke andere accessoires maken gebruik van deze aansluiting. Voor het opladen van je iPhone zal de veranderde ingang geen probleem zijn, de benodigde kabel krijg je bij de iPhone. Wanneer je een accessoire gebruikt, zoals een wekkerradio waar je je iPhone elke nacht op aansluit, kan er echter wel een probleem ontstaan. Het zou nog eens goed kunnen dat iedereen tijdens de overstap naar de iPhone 5 apparaten in het huis moet vervangen die alleen geschikt zijn voor de 30-pin connector.

iphone dock

Daar past de iPhone 5 waarschijnlijk niet meer in

Je hoeft overigens niet bang te zijn dat alles slechter wordt met de kleinere connector; als de iPhone 5 inderdaad een kleinere ingang krijgt, heeft Apple daar waarschijnlijk goed over nagedacht. Een kleinere connector betekent natuurlijk ook een dunnere iPhone en wellicht komen er ‘opzetstukjes’ op de markt voor de apparaten met een 30-pins connector.

Via: DeStandaard

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.