Mogelijk een goedkope iPhone 5 op komst?
Redactie

Tim Cook en Peter Oppenheimer, twee belangrijke mannen binnen Apple, hebben onlangs een gesprek gehad met met markt-analist Mark Abramsky. Het gesprek ging over een mogelijke ‘budget’ iPhone waarvoor de consument geen abonnement voor hoeft af te sluiten, maar het ook kan veroorloven in combinatie met een prepaid. Afgelopen half jaar circuleerden daar ook geruchten over en ondertussen werden de goedkopere Android toestellen veel meer verkocht.

Hete adem

Apple voelt natuurlijk de hete adem van de goedkopere Blackberry’s en Android toestellen in zijn nek. Veel consumenten, waaronder jongeren, grijpen eerder naar een toestel onder de 300 EUR dan een peperduur toestel zoals de iPhone. Uiteraard heeft de iPhone wel een soort status, mede door het hoge prijskaartje. Maar een status houd je niet lang, dus zal je uiteindelijk toch mee moeten gaan met de ‘mainstream’.

De topmannen hadden echter ook een andere kijk op de situatie, ze vertelden dat Apple ook voordelen heeft boven de prijs. Een uitstekende integratie van hardware en software bijvoorbeeld, ook de iTunes Store en uitgebreide app store zijn zeker belangrijke punten. Het is dus nog steeds niet duidelijk wat Apple precies gaat doen, maar het feit dat Apple’s opslagservice iCloud voor een deel gratis wordt is al een grote stap in de niet-zo-dure richting. Voorheen was Apple’s opslag en synchronisatie-service namelijk MobileMe, maar daar moest iedereen voor betalen. Door de hoge prijzen flopte MobileMe ook. Hopelijk komt Apple binnen nu en een paar jaar met een goedkopere iPhone.

Via: AppleInsider

Cook en Oppenheimer

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.