Wordt dit de iPhone 6? Volgens lek-meester Sonny Dickson wel

Rutger Otto
23 mei 2014, 8:56
2 min leestijd
Wordt dit de iPhone 6? Volgens lek-meester Sonny Dickson wel

Als iemand vaak foto’s publiceert van nieuwe Apple-apparaten die op uiteindelijke versies lijken, dan is Sonny Dickson het wel. Hij maakte een eigen mockup iPhone 6 en publiceerde 51 foto’s van het vermeende toestel op zijn website.

Lees verder na de advertentie.

mockup iphone 6 klein

De afgelopen tijd regent het iPhone 6 dummy’s. De meest obscure websites denken te weten waar Apple mee op de proppen komt. Zo’n mockup iPhone 6 wordt echter weer interessant als één van de grootste lek-meesters Sonny Dickson hem presenteert. Hij doet dat met maar liefst 51 kwalitatief hoogwaardige foto’s op zijn website.

Sonny Dickson schiet vaak raak

Waarom we juist enthousiast moeten worden als hij foto’s publiceert? Omdat de jonge Australiër het vaak bij het rechte eind heeft. Zo kondigde hij de iPhone 5C, de champagnegouden iPhone 5S en de behuizingen van de iPad 5 en iPad Mini 2 al aan voordat Apple daartoe de kans kreeg.

Nu heeft hij een mockup iPhone 6 online staan. Deze vergelijkt hij met oudere iPhones, de iPod touch vijfde generatie en toestellen van concurrenten: de HTC One M8 en de Samsung Galaxy S5. Hoewel de iPhone 6 Apple’s grootste toestel moet worden, haalt het formaat het nog niet met de vlaggenschepen van HTC en Samsung.

Vernieuwingen in de mockup iPhone 6

Het design van de vermeende iPhone 6 valt meteen op. Aan de achterzijde lijkt het toestel wel wat op de nieuwe HTC One M8, die een volledig metalen achterkant heeft. Op de iPhone 6 zijn aan de boven- en onderkant echter nog twee onderbrekingen te zien. Aan de achterzijde is eveneens een opvallende camera-lens te zien, die wat uitsteekt. Wellicht maakt Apple haar iPhone 6 geschikt voor opzetlenzen.

De foto’s tonen afgeronde hoeken (zoals de iPod touch) en een superdun toestel, nog dunner dan de iPhone 5S. Aan de zijkanten zijn langwerpige volumeknoppen te zien. Bovenop is de aan/uit-knop verdwenen, die is naar de zijkant verplaatst. Het scherm lijkt niet verder dan zijn voorgangers door te lopen tot de randen, in tegenstelling tot wat veel andere mockups verwachten. Onder het scherm is nog steeds een homeknop met vingerafdrukscanner te vinden.

Op de hoogte blijven van alle geruchten in een compleet iPhone 6 overzicht? Check dan onze iPhone 6 round-up.

Lees meer iPhone 6 nieuws

Categorie: Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen