Mobistar iPhones in Rusland?
Redactie

Bijna twee weken geleden werden er 4.000 iPhones gestolen in België. De iPhones waren van de operator Mobistar die al een tekort aan de razend populaire telefoon heeft. De dieven wisten waar ze moesten zijn want precies boven de voorraad is een gat in het dak gezaagd.

De iPhones worden nu waarschijnlijk verkocht in Rusland zo zegt TouchMyApps. Volgens die site worden de iPhones al aangeboden.

iPhone’s in Rusland van Mobistar?

In Rusland zijn diverse groothandelaren gevraagd of ze iPhones wouden kopen met een minimale afname van 100 telefoons. Mobistar heeft alle iPhones direct geblokkeerd zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden. Desalniettemin werken de iPhones dan nog wel voor de Russische gebruiker. Interpol is een onderzoek gestart en aan de hand van imei-nummers zouden de toestellen volledig geblokkeerd kunnen worden waardoor ze ook in Rusland compleet onbruikbaar worden.

iPhone kopen

Als je toevallig in Rusland komt en je wilt een iPhone kopen en je vertrouwt het niet helemaal dan zou je even bij de info kunnen kijken naar het modelnummer. Als deze op NF eindigt is het een Belgische iPhone en dus waarschijnlijk een gestolen telefoon. Mobistar raad daarom ook aan om gewoon een iPhone bij een officiële reseller te kopen en niet op de zwarte markt of op straat.

Bron: TouchMyApps

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.