Belgische provider Mobistar rolt eind deze maand 4G-netwerk uit
Gijs Ettes

Vanaf 31 maart kunt zowel particuliere als zakelijke klanten van Mobistar zonder bijbetaling gebruikmaken van 4G. De Belgische provider rolt in 270 steden en gemeenten 4G uit, waardoor naar eigen zeggen de helft van de Belgische bevolking gebruik kan maken van deze snelle mobiele verbinding.

Mobistar 4GDaarnaast moet de overgang van Mobistar 4G naar 3G naadloos zijn, zodat gebruikers geen last hebben van een verbinding die wegvalt. Volgens Mobistar hebben vanaf 31 maart tevens zo’n 30 procent van alle 2616 Belgische steden en gemeenten een 4G-dekking buitenshuis van minstens 50 procent. Op termijn is de provider voornemens om dit percentage op te schroeven, zodat 4G overal in België dezelfde kwaliteit biedt en dus niet enkel in de 270 gemeenten die zijn aangekondigd.

In een persbericht geeft Mobistar aan dat uit testen is gebleken dat het 4G-netwerk hogere snelheden behaalt dan de concurrentie (Proximus en Base). De downloadssnelheid is gemiddeld 47 Mbit/s en de uploadsnelheid bedraagt gemiddeld 30 Mbit/s. Dat betekent dat je met circa 5,9MB per seconde kunt downloaden en met ongeveer 3,8MB per seconde kunt uploaden met Mobistar 4G. Andere Belgische providers presteren op dit vlak beduidend minder volgens de provider.

Om gebruik te maken van Mobistar 4G hoeven klanten overigens niets extra’s te doen. Wel moeten zij beschikken over een toestel dat geschikt is voor 4G en een databundel. Onder andere de iPhone 5S, iPhone 5C en iPhone 5 zijn hiervoor geschikt.

[ad-block id=3 style=narrow]

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.