.Mac officieel MobileMe, vanaf morgen verkrijgbaar

Redactie
10 juli 2008, 14:35
2 min leestijd

MobileMeDe service .Mac van Apple is vanaf vandaag officieel MobileMe. Ook al is MobileMe vanaf morgen pas verkrijgbaar, de update is al wel uitgegeven. Handmatig downloaden van de update kan hier: Download
MobileMe brengt een groot aantal vernieuwingen met zich mee, zoals een vernieuwd mail interface, een nieuwe kalender, en natuurlijk niet te vergeten; alles wordt ‘gepushed’.Welke vernieuwingen dit allemaal met zich meebrengt en hoeveel dit je gaat kosten, lees je allemaal hieronder.

Lees verder na de advertentie.

De diensten

Pushtechnologie

MobileMe PushtechnologieWanneer je bijvoorbeeld thuis op je Windows Vista een agenda bijhoud, maar deze ook bijhoud op je werk op een iMac, maar deze ook weer onderweg bij je wilt hebben op je iPhone, dan is MobileMe helemaal geschikt voor jou.
Wanneer je op je iPhone een wijziging in deze kalender aanbrengt, dan zal deze wijziging meteen doorgevoerd worden naar je iMac, en naar je Windows Vista. Breng je vervolgens op je werk een wijziging aan op je iMac, dan wordt deze ook weer doorgevoerd naar je andere twee apparaten.
Niet alleen kalenders, maar ook e-mails en contacten worden overal gesynchroniseerd.

Een vereiste is wel dat je firmware 2.0 op je iPhone of iPod Touch hebt draaien.

MobileMe-galerie

MobileMe GalerieEen MobileMe-galerie is te vergelijken met een online fotoalbum. Wanneer je foto’s aan vrienden of familie wilt laten zien, kun je het eenvoudig uploaden en uitwisselen.

Webapplicaties op Me.com

Vanaf Me.com heb je via een webbrowser direct toegang tot je e-mails, kalenders, contacten, foto’s, documenten, en meer.

MobileMe-iDisk

MobileMe iDiskDit kun je vergelijken met een harde schijf, maar dan online. Wanneer je bestanden uit wilt wisselen die te groot zijn om te mailen, kun je ze uploaden, en kan de ander het weer downloaden.

Good-bye mac.com, hello me.com

Alle @mac.com-adressen zijn ondertussen allemaal omgezet naar @me.com-adressen. Als huidige @mac.com-gebruiker behoud je je oude e-mailadres, maar kun je ook gebruik maken van je nieuwe. Nieuwe gebruikers kunnen enkel gebruik maken van @me.com.
Huidige gebruikers hoeven ook niks extra’s te betalen.

MobileMe Update

Prijzen

In Nederland zal MobileMe bij aanschaf voor één gebruiker €79,00 per jaar gaan kosten. Koop je een gezinspakket, dan kost dat je €119,00 per jaar (voor jou en 4 gezinsleden).
Hiervoor krijg je met een individueel pakket 20GB aan opslagruimte, en met een gezinspakket in totaal 40GB aan opslagruimte.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen