MobileMe alternatief – deel 1
Redactie

Een tijdje geleden liep mijn proef periode van MobileMe af. Aangezien ik het wel aardig vond ben ik eens gaan kijken wat het kost. Tot mijn grote schrik kost het 80 euro per jaar, en dat heb ik er niet voor over. In deze 3-delige doe-het-zelf tutorial leg ik jullie uit hoe je je eigen MobileMe kunt maken. Denk hierbij aan mail, agenda/contacten en een online harddisc.

<p></p>

In dit eerste deel houden we het simpel. Een belangrijk onderdeel van MobileMe is een push-mail adres. Met de functie push wordt alle email gelijk naar je iPhone overgezonden, waardoor je meteen een seintje krijgt van je iPhone op het moment dat je een nieuwe email hebt.

Het makkelijkste om deze functie gratis te krijgen, is een yahoo mailadres te nemen. Yahoo biedt iedereen een gratis push-functie. De meeste mensen willen niet overstappen naar yahoo omdat ze dan niet op msn kunnen, maar dit kan wel. Je maakt gewoon een nieuw .net paspoort aan en je geeft aan dat je al een emailadres hebt. Dan vul je daar je nieuwe yahoo in, en klaar is kees. Je kan vanaf dat moment inloggen op msn met je yahoo.

Een ander aspect waarom mensen niet willen overstappen is het volgende:

“Het kost mij veel te veel tijd om al mijn nieuwsbrieven, en belangrijke mail over te zetten naar mijn nieuwe mailaccount”.

Ook hier heb ik een oplossing voor. Via iZYmail kan je in 3 eenvoudige stappen al je nieuwe mailtjes in hotmail automatisch doorsturen naar je yahoo. Op deze manier krijg je je mail van hotmail met maximaal een half uurtje vertraging binnen in je yahoo mailbox.

Nu ben je helemaal klaar om je mail te pushen naar je iPhone, net als in MobileMe. Succes!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.