MobileMe alternatief – deel 1
Redactie

Een tijdje geleden liep mijn proef periode van MobileMe af. Aangezien ik het wel aardig vond ben ik eens gaan kijken wat het kost. Tot mijn grote schrik kost het 80 euro per jaar, en dat heb ik er niet voor over. In deze 3-delige doe-het-zelf tutorial leg ik jullie uit hoe je je eigen MobileMe kunt maken. Denk hierbij aan mail, agenda/contacten en een online harddisc.

<p></p>

In dit eerste deel houden we het simpel. Een belangrijk onderdeel van MobileMe is een push-mail adres. Met de functie push wordt alle email gelijk naar je iPhone overgezonden, waardoor je meteen een seintje krijgt van je iPhone op het moment dat je een nieuwe email hebt.

Het makkelijkste om deze functie gratis te krijgen, is een yahoo mailadres te nemen. Yahoo biedt iedereen een gratis push-functie. De meeste mensen willen niet overstappen naar yahoo omdat ze dan niet op msn kunnen, maar dit kan wel. Je maakt gewoon een nieuw .net paspoort aan en je geeft aan dat je al een emailadres hebt. Dan vul je daar je nieuwe yahoo in, en klaar is kees. Je kan vanaf dat moment inloggen op msn met je yahoo.

Een ander aspect waarom mensen niet willen overstappen is het volgende:

“Het kost mij veel te veel tijd om al mijn nieuwsbrieven, en belangrijke mail over te zetten naar mijn nieuwe mailaccount”.

Ook hier heb ik een oplossing voor. Via iZYmail kan je in 3 eenvoudige stappen al je nieuwe mailtjes in hotmail automatisch doorsturen naar je yahoo. Op deze manier krijg je je mail van hotmail met maximaal een half uurtje vertraging binnen in je yahoo mailbox.

Nu ben je helemaal klaar om je mail te pushen naar je iPhone, net als in MobileMe. Succes!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

 • Dit is dus eigenlijk gewoon mail op je iPhone ontvangen 😉

 • Jan

  Push-mail. Met hotmail,gmail of wat dan ook voor mail lukt dit niet. Bij het ontvangen van normale mail controleert de iPhone bijvoorbeeld elk half uur, of elk kwartier, maar met push mail ontvangt hij het meteen, net alsof je een sms krijgt.

  Het is dus niet ” gewoon” mail op de iPhone. 😛

 • Maurice

  een ander alternatief is mail2web.com. Dit werkt ook meer dan goed.

 • rob

  IzyMail is 20 dagen gratis, daarna moet je er ook elke maand voor betalen.

 • Phil

  een ander alternatief is http://fruux.com

 • Joost

  Of je haalt MobileMe gewoon van eBay…
  Ben je de helft kwijt van wat je normaal kwijt bent(€40 dus), en krijg je de code gewoon opgestuurt naar je email adres.

  Dat is dus 40/12=€3,33 per maand, en dat is echt geen geld naar mijn mening.

  Zelf heb ik m van de volgende verkoper vandaan:
  http://cgi.ebay.com/Apple-1-Year-Online-MobileMe-Dot-Mac-Free-Deliver_W0QQitemZ220323246644QQihZ012QQcategoryZ189QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1713.m153.l1262

  Niet de goedkoopste die erbij zit maar in ieder geval 100% betrouwbaar.

 • @Phil

  ”iPhone support is not yet availiable, but iPhone over-the-air Syncing is in development”

 • Joop

  Ik ben zelf heel tevreden over NemusSync op mijn (gejailbreakte) Iphone.

 • robert

  TIP: zet je SSH wel uit Joop, je kan daar veel problemen mee krijgen als je via GPRS/UMTS bent verbonden..

 • Meijer

  Dat stukje over Messenger begrijp ik niet helemaal. Als je toch een nieuwe Live ID aanmaakt, moet je wel al je contact opnieuw importeren, en die mensen hebben jij niet meer goed in hun contactlijst staan natuurlijk..

 • (Denk hierbij aan mail, agenda/contacten en een online harddisc.)

  Hoe doe je het met je agenda?
  Hoe koppel je deze online aan je eigen agenda en synchroniseer je deze?
  thx

 • Wat ik nog niet hoorde hier is: Plaxo.com Zeer compleet en een optie die heet: de-dubben/duppen. Alle in verleden gedubbelde info wordt er op een verantwoorde wijze uitgehaald, zowel adresbook als iCal.(combineerd bv de info) Echt heel goed!
  Kost ook de helft van MobileMe