Mobile Dev Camp Amsterdam sfeerimpressie
Redactie

Vandaag vond voor de tweede keer het ‘Mobile Dev Camp’ plaats in Amsterdam (bij MediaMatic). Morgen is er een vervolg in de vorm van onder andere een ‘Hackathon’ event. In de workshops en presentaties van vandaag stond met name de ontwikkeling van mobiele software (applicaties en diensten) centraal.

Mobile Dev Camp: een geslaagde eerste dag

De organisatie van het Mobile Dev Camp kan terugkijken op een geslaagde eerste dag (complimenten voor organisator Peter Robinett).

De succesfactoren waren onder andere een goede opkomst, interessante presentaties, een ontspannen sfeer, voldoende ruimte om kennis en ervaringen uit te wisselen en de mogelijkheid om vruchtbaar te netwerken.

Het event was geheel kosteloos door het bijspringen van een aantal sponsoren.

Mobile Dev Camp: ontwikkelen van mobiele diensten en applicaties

Aangezien het vandaag een ‘Dev Camp’ betrof was het ‘nerd’ gehalte redelijk groot, veel gebruikte woorden termen waren dan ook, iPhone SDK, Android, xCode, framework, API’s, Open GL, Linux kernal en meer… Ondanks dit was het voor de non-developers toch prima vertoeven (niet alleen door de lekkere koffie).

De thema’s die vandaag centraal stonden vind je op de Mobile Dev Camp website. De slides volgens de organisator spoedig.

Morgen (zondag, 30 november): Hackathon

Op de site zie je tevens de planning voor de ‘Hackathon’ van morgen. Indien je interesse hebt in het ontwikkelen van ‘Native Applicaties’ voor de iPhone (en je mogelijk al een beetje ervaring hebt) dan is het zeker aan te bevelen om morgen een kijkje te nemen in Amsterdam.

Je komt om een event als deze gegarandeerd in contact met andere enthousiaste ontwikkelaars en vakidioten, zo waren vandaag onder andere de ontwikkelaars aanwezig van: iNap, Trein, File informatie, iTips, Verkeersinfo en natuurlijk iPhoneclub.

Morgen is de tweede en laatste dag van het Mobile Dev Camp, deze wordt gehouden bij Mediamatic, Vijzelstraat 68 in Amsterdam. Meer informatie over het Mobile Dev Camp.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.