Emoji- en productiviteit-apps waren mobiele trends in 2015

Rutger Otto
5 januari 2016, 16:30
2 min leestijd
Emoji- en productiviteit-apps waren mobiele trends in 2015

Het is vrij laat om terug te blikken op 2015, maar analysebureau Flurry grijpt de kans toch nog aan om mobiele trends van 2015 uit te lichten. Wat valt er op?

Lees verder na de advertentie.

Mobiele trends 2015 volgens Flurry

Flurry, het analysebureau dat onder Yahoo valt, maakt vaker interessante overzichten van de mobiele markt. Nu heeft het bedrijf op Tumblr wat nieuwe punten op een rij gezet wat betreft de trends van 2015. Het is leuk om te kijken of jouw mobiele gebruik onder deze trends valt.

Voor 2015 zag Flurry een stijging van mobiel appgebruik van maar liefst 58 procent. De meeste apps die hieronder vallen, kwamen uit de categorieën Personaliseren, Nieuws en Magazines en Productiviteit.

apple news

Persoonlijk maken en werken

Onder Personaliseren vallen bijvoorbeeld apps zoals emoji-keyboards. Sinds iOS 8 uitkwam, eind 2014, is het voor iPhone- en iPad-gebruikers mogelijk om eigen toetsenborden te kiezen voor hun apparaten. Daaronder vallen deze emoji-keyboards, maar ook andere toetsenborden waarmee je bijvoorbeeld typt door te swipen of waarmee je alleen gifjes kunt versturen. Recent kwam Kim Kardashian met een eigen emoji-app. Dat bleek zo’n groot succes dat de App Store de drukte even niet aan kon.

Daarnaast werden Nieuws- en Productiviteits-apps dus populairder. Productiviteit is overigens een brede categorie. Hieronder vallen bijvoorbeel mail-apps als Inbox by Gmail, maar ook communicatie-apps zoals Slack en andere programma’s als Google Docs en Microsoft Office. Overigens werd ook lifestyle en shoppen populairder in 2015. Van alle online aankopen die wereldwijd worden gedaan, was 40 procent gedaan via een mobiele app.

Over Apple-apparaten

Flurry spreekt wel over de gehele mobiele markt, dus niet alleen over Apple-producten. Eerder verscheen wel een analyse van het bureau dat apparaten van Apple het meest populair waren onder de kerstboom, vergeleken met concurrenten.

Het meest populair daarbij waren toestellen met een ‘medium’ grootte, zoals de iPhone 6(S). Van alle geactiveerde Apple-producten met kerst, was 65 procent zo’n toestel. Met 12 procent volgden de Plus-modellen.

Ben jij nog op zoek naar een iPhone 6S? Check dan onze prijsvergelijker voor de beste deal.

Lees meer over de iPhone 6S

Bron: Flurry
Categorie: iOS

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen