Mobiele providers gaan samen soort app store maken
Redactie

Een groot voordeel van het gebruiken van de iPhone is het ruime aanbod aan applicaties die in de app store te vinden zijn. Op het Mobile World Congress (MWC) werd vandaag bekend gemaakt dat de providers O2 en Orange samen een webwinkel gaan leiden met toepassingen.

Veel providers

Een hele waslijst aan telecomproviders zijn betrokken bij dit initiatief; América Móvil, AT&T, Bharti Airtel, China Mobile, China Unicom, Deutsche Telekom, KT, mobilkom Austria group, MTN Group, NTT DoCoMo, Orange, Orascom Telecom, Softbank Mobile, Telecom Italia, Telefónica, Telenor Group, TeliaSonera, SingTel, SK Telecom, Sprint, Verizon Wireless, VimpelCom, Vodafone en Wind.

Er is een kans dat deze dienst ook naar Nederland komt, waarschijnlijk maakt het eerst een start in de Verenigde Staten.

Mobieltjes

Hoe het precies gaat werken is nog een beetje vaag, wat wel bekend is dat er drie grote telefoonproducenten het nieuwe plan steunen. LG, Samsung en Sony Ericson zien er wel wat in zitten, logischerwijs gaat het ook beschikbaar komen voor hun mobiele telefoons.

Bedreiging?

Of het een bedreiging is voor de app store valt te betwijfelen, de tijd zal het ons leren. Wat wel een voordeel voor developers is, is dat wanneer ze voor deze “app store” wat ontwikkelen ze het meteen voor een hele groep mobieltjes hebben ontwikkeld. Bij de iPhone is het alleen voor de iPhone, iPod Touch en de iPad.

Bron: Macworld.co.uk

Telecomproviders spannen samen tegen app store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.