De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Mogelijke Siri-bug geeft toegang tot mobiele data

Rutger Otto
28 mei 2017, 11:21
1 min leestijd
Mogelijke Siri-bug geeft toegang tot mobiele data

Mensen kunnen via de Siri-functie toegang krijgen tot de mobiele data instellingen van een iPhone, zonder daarvoor een pincode of vingerafdruk in te voeren.

Lees verder na de advertentie.

Mobiele data uitschakelen via Siri

Dat schrijft een gebruiker op Reddit, die ter bewijs enkele screenshots meelevert. Daarop is te zien dat als iemand ‘Cellular Data’ (Mobiele Data) opvraagt als mobiele data is ingeschakeld, er een schuifje verschijnt om de instelling uit te schakelen. Daarvoor is geen code nodig. Vraagt de gebruiker specifiek om de functie uit te zetten, dan vraagt de assistent wél om het toestel eerste te ontgrendelen.

Het lijkt niet de bedoeling te zijn om mobiele data zomaar te kunnen uit te schakelen vanaf een vergrendeld toestel. Daarom vraagt Siri om de iPhone te openen om de instelling te wijzigen, als de gebruiker daar specifiek naar vraagt. Het gaat dus mogelijk om een bug in iOS.

Uitschakelen op andere manieren

De vraag is of de bug een significante impact zal hebben, want het uitschakelen van mobiele data is sowieso wel mogelijk, bijvoorbeeld als iemand de telefoon heeft gestolen of gevonden. Opties hiervoor zijn bijvoorbeeld het inschakelen van de Vliegtuigmodus via het Bedieningspaneel of door de iPhone uit te schakelen.

mobiele data uitschakelen via siri

Werkt ook met Nederlandse Siri

De bug werkt in elk geval op alle recente versies van iOS 9 tot de iOS 10.3.3 bèta. Dat geldt ook voor de Nederlandse versie van de spraakassistent. Noem ‘Mobiele Data’ tegen Siri en je kunt de optie uitschakelen. Logischerwijs is het daarna niet mogelijk om de data weer in te schakelen via Siri. Dat komt omdat de virtuele spraakassistent een internetverbinding nodig heeft om te kunnen werken. Mobiele data inschakelen moet dus handmatig, via ‘Instellingen > Mobiel Netwerk’.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen